Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA

Een klassieke architectuur met een moderne twist

27 september
Op een unieke plek aan de Hogeweg van Burgh-Haamstede, grenzend aan natuurgebied de Kop van Schouwen en op de plaats van een voormalige manege is in 2020 en 2021 viersterren Boutique Hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede gerealiseerd. Het kleinschalige luxe hotel biedt ruimte aan 53 hotelsuites, 32 vrijstaande Garden Suites en een riante lounge met ontbijtzaal en is een zusje van het verderop gelegen Grand Hotel Ter Duin. Waar de Garden Suites geïnspireerd zijn op het landschap, zijn de twee hoofdgebouwen uitgevoerd in een historiserende architectuur met een moderne twist…

Het viersterrenhotel is ontworpen door Kort Geytenbeek Architecten BNA. Van den Nieuwendijk Bouw stond in voor de realisatie. In opdracht van deze aannemer produceerde, leverde en monteerde Goemaat® 118 kunststof raam- en deurkozijnen voor beide hoofdgebouwen. Voor de dakkapelkozijnen is veelal gekozen voor draaikiepkozijnen, vertelt Pieter-Jan van Halum, Manager Werkvoorbereiding, Projectleiding en Montage bij Goemaat®. “In totaal hebben wij 54 draaikiepkozijnen met ramen en 58 draaikiepramen en 8 draaikiepdeuren geleverd, evenals 20 kozijnen met vast glas. Op de balkons en begane grondverdiepingen zijn bovendien 43 deurkozijnen met in totaal 79 deuren gemonteerd. Daarnaast zijn op diverse plekken modelkozijnen aangebracht. Kortom: in dit werk komt ons volledige kozijnaanbod harmonieus samen.”

Voorkom roestvorming en corrosie!
Goemaat® heeft zich gespecialiseerd in de productie, levering en montage van alle soorten glas en kozijnen van kunststof en aluminium. Vanuit de vestigingen in Goedereede, Oud-Gastel en Goes worden nieuwbouw- en renovatieprojecten in heel Zuidwest-Nederland opgepakt, vertelt Van Halum. “Veel van onze projecten bevinden zich aan de kust, wat bijzondere eisen stelt aan de wind- en waterbelasting. Bovendien hebben we hier te maken met zoute zeelucht, waardoor metalen onderdelen kunnen gaan roesten en corroderen. De producten moeten hier wel tegen bestand zijn! Om een uitstekende corrosiebestendigheid te garanderen, werken wij standaard met het draaikiepbeslag van SIEGENIA. Dit beslag onderscheidt zich door een duurzame kwaliteit en een maximaal bedieningscomfort. Bovendien worden een perfecte afstelling en aandruksterkte van de draaikiepramen geborgd. Zelfs wanneer wind en regen op de gevel staan, zijn de draaikiepkozijnen perfect waterdicht.”

Zomer-/winterstand
Boutique Hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede bevindt zich op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, waar bovengenoemde omstandigheden ook zeker van toepassing zijn. In dit project zijn diverse productcombinaties met sluitkommen, sluitplaatjes en scharen uit de SIEGENIA Titan AF-serie toegepast; een serie die zich onderscheidt door een flexibele integratie, hoogwaardige materialen, een hoge functionaliteit en een uitstekende weerstandsklasse. Van Halum: “Wat we hier nog extra aan toegevoegd hebben, is de zomer-/winterstand. Omdat de meeste gasten in de zomermaanden meer buitenlucht naar binnen willen halen dan in de winter, zijn door middel van een pal in het draaikiepkozijn twee openingsstanden mogelijk.”

Klassieke uitstraling, modern comfort
Aan de basis van alle kunststof kozijnen ligt een verdiept Veka-profiel met HVL (houtlook) verbindingen, vertelt Van Halum. “Gekozen is voor Veka Softline 82 NL RETRO, dat een klassieke uitstraling met optisch rechte stijlen en een schuine onderdorpel combineert met een modern comfort. Waar bovenlichten boven de deuren en roedes in de ramen bijdragen aan de gewenste historische architectuur, zorgt een speciale ultramatte folie in grafietzwart voor de moderne finishing touch. De zwakke glansgraad wekt de indruk van staal, maar dan met alle voordelen van kunststof. Denk bijvoorbeeld aan een hoge isolatiewaarde, een gunstige prijs en minimaal onderhoud.” De binnenzijde van de kozijnen is afgewerkt in basis glad wit, passend bij de frisse en lichte strandsfeer van de hotelkamers.

Grote hoeveelheid, bijzondere montage
De kunststof kozijnen zijn geproduceerd en geleverd door de Goemaat® fabriek in Goedereede. “De uitdaging zat met name in de grote hoeveelheid deuren die binnen afzienbare tijd geproduceerd moest worden”, vertelt Van Halum. “Maar ook in de montage van de deurkozijnen van de balkons, die als het ware in het schuine dak vallen. Door de kozijnen met behulp van een kraan schuin in de sparingen te steken, hebben we deze uitdaging overwonnen en een schadeloze montage kunnen borgen.”

In navolging van de kunststof kozijnen heeft Goemaat® ook de aluminium entreepuien voor het Boutique Hotel geleverd. De Aluk Triton automatische schuifdeuren zijn tevens uitgevoerd in grafietzwart (RAL9005 structuur) en geproduceerd in de fabriek in Oud-Gastel.

Bouwinfo:
Opdrachtgever: DPP Vastgoed Groep
Architect: Kort Geytenbeek Architecten BNA
Aannemer: Van den Nieuwendijk Bouw
Kunststof en aluminium kozijnen: Goemaat®
Draaikiepbeslag: SIEGENIA

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met SIEGENIA

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan