Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE

Sluishuis Amsterdam

30 mei 2023
Aan de oevers van het IJmeer in Amsterdam vind je het prachtige wooncomplex ‘Sluishuis’. Met balkons die over het water heen reiken, de vierkante vorm met een opening in het midden en de fraaie gevels, is dit pand een ware eyecatcher in de omgeving. Janmark van Dam, projectmanager bij KONE, vertelt waarom hij er trots op is dat KONE de liften in dit bijzondere gebouw heeft mogen plaatsen.

Het ontwerp van Sluishuis komt van een Deense en Nederlandse architect. Een combinatie die heeft gezorgd voor een bijzonder resultaat, vindt Janmark: “Een lift is een lift, maar als je deze dan in een heel mooi gebouw mag plaatsen, is dat extra leuk. Mensen willen hier wonen en komen hiernaar toe door de aantrekkingskracht van het pand. De liften zorgen ervoor dat zij moeiteloos en comfortabel naar iedere gewenste verdieping kunnen. We zijn er bij KONE trots op dat we op deze manier hebben mogen bijdragen aan deze fraaie locatie in Amsterdam.”

Brandweerliften
KONE heeft in totaal 5 liften geleverd. Janmark legt uit welke precies: “Eén Monospace 500 lift gaat van de parkeergarages naar de begane grond. Dat zijn dus niet zoveel stops. Verder zit er in twee verschillende hoeken van dit vierkante gebouw een liftschacht met een dubbele lift: op beide plekken vind je zowel een Monospace 500 als een Monospace 700. Deze 700 was nodig om te voldoen aan de wetgeving. Als de hoogste verdieping van een gebouw 20 meter hoger is dan het maaiveld, ben je verplicht een brandweerlift in je pand te plaatsen. Met deze lift kan de brandweer bij calamiteiten de brand snel en goed bestrijden en onder begeleiding mensen helpen om het pand zo snel mogelijk te verlaten. Zo kunnen ook mensen op de hoogste verdieping die niet met een ladder van het balkon gehaald kunnen worden veilig geëvacueerd worden. Naast een vlotte people flow, denken en adviseren we ook over dit soort zaken mee.”

Soepele samenwerking
Na een intensief voortraject, was het zover: alle handtekeningen stonden onder het contract. Tijd om aan de slag te gaan! “Het proces en de samenwerking verliepen goed”, vertelt Janmark. “We vinden het belangrijk dat de aannemer zo snel mogelijk de lift tot zijn beschikking heeft in de bouwsituatie. We zorgen ervoor dat we de liften onderhouden en draaiende houden, zodat het gebouw probleemloos verder afgebouwd kan worden. Dit is iets om niet te onderschatten; het is vaak essentieel voor het bouwproces.”

Net een koffiezetapparaat
KONE staat bekend om de energiezuinige liften en duurzame materialen. “Opdrachtgevers weten inmiddels dat wij energiezuinige liften installeren. Ik zeg altijd bij wijze van spreken ‘je kunt de stekker van de liftinstallatie in hetzelfde stopcontact doen als het koffiezetapparaat, want meer energie verbruikt ie niet’. Dit bouwproject startte in maart 2019, toen hadden we nog niet te maken met de energiecrisis, maar inmiddels is deze energiezuinigheid voor iedereen een pluspunt”, sluit Janmark af.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met KONE

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan