Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE
Copyright: KONE

Booking.com op Oosterdokseiland

3 april 2023
‘Een spektakelstuk’. Zo wordt het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com genoemd. En dat is niet voor niets. Geen enkel element in dit bijzonder duurzame gebouw is standaard. De afwerking van deze High Campus is chique en strak, met veel hout voor een warme uitstraling. Deze online boekingsorganisatie is zo hard gegroeid, dat ze voorheen gevestigd zaten in 12 verschillende locaties in Amsterdam. Tijd voor een nieuwbouwproject op het Oosterdokseiland: een unieke plek voor een uniek gebouw.

In de campus van Booking.com vind je 4.600 werkplekken, sociale ruimtes, stiltewerkplekken, een restaurant, café, appartementen en meerdere openbare ruimtes. Natuurlijk voldoet het pand aan alle eisen en is het zelfs gekeurd als BREEAM Excellent; bijzonder duurzaam dus. En daar draagt KONE een belangrijke steen aan bij. Mike de Wit, projectmanager Major Customers & Projects bij KONE, vertelt er meer over.

Architectonisch hoogstandje
Als je voor het eerst het pand van Booking.com binnenloopt, kijk je je ogen uit. Mike: “We zijn in 2017 begonnen met de werkvoorbereiding en op 1 november 2022 is het pand opgeleverd. Dat zegt genoeg over de complexiteit. Geen enkel onderdeel in dit gebouw is standaard. Bij dit project was er ook geen hoofdaannemer die de boel coördineerde; iedere leverancier die deelnam had de taak om het samen proactief op te pakken. Dat verliep goed. Het gebouw heeft 11 verdiepingen. Wij hebben 24 MonoSpace® 700 DX-liften, 3 TM 110-roltrappen en 2 grote hefplateau’s voor de loading docks geleverd. Je kunt eerst met één van de roltrappen naar de tweede verdieping, dat is de hoofdstopplaats van het gebouw. Vanuit daar kun je met de lift verder.”

Slimme people flow
Met ruim 4.000 medewerkers kun je je voorstellen dat er heel wat beweging is in dit kantoorpand. KONE heeft meegedacht over de ideale people flow. “Vooraf hoorden we hoeveel personen naar verwachting dagelijks in het gebouw zouden zijn. Wij checken dan de specificaties en of de indeling realistisch is, zodat mensen op een comfortabele manier én volgens de norm zich kunnen verplaatsen. We hebben gekozen voor 2 grote kernen, met 6 en 8 liften bij elkaar. Deze werken volgens een bestemmingsbesturing: je geeft vooraf aan waar je naar toe wilt. Als de lift dit weet, zorgt deze ervoor dat je zo min mogelijk stops hoeft te maken”, legt Mike uit.

Bijzonder luxe afwerking
Een comfortabel pand dus. Maar het oog wil ook wat. “Ieder stukje afwerking is speciaal, ook bij de liften en roltrappen”, aldus Mike. “De gepoedercoate deuren van de kantoorlift zijn 2,80 meter hoog en bekleed met zwart glas. Maar ook het grote spanplafond, de traanplaat vloeren en matte coating zijn eyecatchers. Niets is standaard, alles heeft een luxe uitstraling. Dat maakte dit project ook zo leuk.”

Duurzamer kan bijna niet
Natuurlijk moest ook dit gebouw voldoen aan de duurzame BREEAM-normering. Mike: “We moesten rekeninghouden met energiezuinige eisen, zoals Triple A. Om aan te tonen dat we daaraan voldeden, hebben we speciale energiemetingen gedaan. Als KONE zijn we zelf ook heel actief bezig met duurzaamheid, als het gaat om materiaalgebruik maar ook energiezuinige installaties. Dus dit was geen probleem voor ons”, sluit Mike af.Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met KONE

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan