Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring
Copyright: Arturo Flooring

1.800 m² Cradle to Cradle gietvloer Orange Campus

3 juni 2021
De Orange Campus in het Duitse Neu-Ulm is een utopia voor sportliefhebbers. Niet alleen dankzij de fantastische sportfaciliteiten, maar ook vanwege de hoge ambities in kwaliteit, duurzaamheid én milieu. De Arturo PU2030 Gietvloer met Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat levert hier een belangrijke bijdrage aan.

De Orange Campus is één van de grootste sportcentra voor basketbal in Europa. Aan de Donau-Ufer in Duitsland werd in slechts 20 maanden een gebouw van 77.000 m³ gerealiseerd, onderverdeeld in drie trainingszalen, een foyer met fanshop, binnen- en buitengastronomie en een fitnesscentrum van drie verdiepingen met sauna- en wellnessfaciliteiten. Verspreid over zes verdiepingen zijn bovendien kantoren, vergader- en conferentieruimten ingericht. Een vrij toegankelijk buitensportpark biedt voldoende open ruimte voor basketbal, fitness en yoga. Het behoud van een groot deel van de bestaande vegetatie maakt van de Orange Campus ook een ‘Groene Campus’. Landschapsverwijzingen op drie niveaus en glas van vloer tot plafond verbinden binnen met buiten. Sporters en bezoekers kunnen bovendien trainen én eten met uitzicht op het park en de rivier.

Uniforme vloerbedekking zorgt voor verbinding
De Orange Campus is ontworpen door architectenbureau Scherr+Klimke AG, eigendom van basketbalclub BBU'01 en moet amateurs, jonge spelers én profs van het Bundesligateam Ratiopharm Ulm een optimale trainingsomgeving bieden. “Tegelijkertijd moet het een multifunctionele ontmoetingsplaats worden voor burgers uit de regio”, licht architect Alexander Ostermann het ontwerpidee toe. “Een uniforme vloerbedekking verbindt de verschillende ruimtes. Hierbij hebben we bewust gekozen voor het Arturo PU2030 vloersysteem. Dit systeem is niet alleen zeer duurzaam en kwalitatief hoogwaardig, maar biedt ook veel ontwerpmogelijkheden, zoals het aanbrengen van bedrijfslogo's en belettering met folie.” De opvallende antracietkleurige Arturo betonlook Dark Move leidt vanuit de foyer via alle verkeersruimten - inclusief gangen en trapovergangen - naar het restaurant en de shop van de Orange Campus. “De Arturo PU2030 Gietvloer in tweekleurige betonlook is scheuroverbruggend tot 1 mm, geschikt voor dagelijks gebruik en garandeert een zeer hoog loopcomfort”, legt Arturo verkoopleider Jens Zubke uit. “De kleurschakering – het zogenaamde ‘vlameffect’ – ontstaat door twee kleuren gietvloer met elkaar te mengen. In dit geval werd gekozen voor twee grijstinten in een mengverhouding 90:10, wat resulteerde in een mooi, dynamisch en licht gewolkt oppervlak.”

‘We are One’
Blikvanger in de foyer is de Arturo PU2030 Gietvloer in de clubkleur oranje (RAL 2011), die de bijna 24 m² grote sponsormuur voor de sporters ingang markeert . Op de zogenaamde ‘Wall of Fan’ hebben 699 donateurs zich laten vereeuwigen in het indrukwekkende opschrift ‘We are One’. “We hebben dit clubmotto met een folie op de oranje gietvloer aangebracht”, vertelt Marcello Diso van applicateur Rauer Bau- und Betonsanierung GmbH. “De zijdematte Arturo PU7320 Toplak is aangebracht als laatste beschermlaag.” De lak zorgt bovendien voor de benodigde R10 antislipwaarde, aldus Zubke. “Hierdoor blijft de gietvloer voor lange tijd hygiënisch én mooi.”

Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat
Met de Arturo PU2030 Gietvloer geeft Arturo – een merk van Uzin Utz Nederland – optimaal invulling aan de hoge duurzaamheidsambities van de Orange Campus. Dit wordt nog eens onderstreept door het Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat, dat zij op 7 april 2021 in ontvangst mocht nemen. Het certificaat is het resultaat van ruim 3 jaar onderzoek, intensieve samenwerkingen met leveranciers en duurzame, doordachte productontwikkelingen, vertelt Manager Duurzaamheid Annette Schumer. “Het is bovendien een belangrijke stap in onze ambitie naar een duurzame en circulaire keten. Daarnaast levert het certificaat een substantiële bijdrage in het behalen van gebouwcertificeringssystemen zoals LEED, BREEAM en DGNB. En daar zijn wij als organisatie maar wat trots op!”

Om de opwarming van de aarde terug te dringen, de stijgende zeespiegel te bedwingen, flora en fauna te herstellen én de volksgezondheid te verbeteren, is het belangrijk dat we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken, aldus Schumer. “Zuiniger en bewuster omgaan met energie, grondstoffen, water en afval is essentieel om vervuiling en uitputting van de aarde te stoppen en een leefbare wereld achter te laten voor onze volgende generaties. Als toonaangevende producent van materialen voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren draagt Uzin Utz Nederland hieraan graag zijn steentje bij. Om economie, ecologie en sociale aspecten weer in harmonie te brengen, zetten wij hoog in op emissieverlaging, efficiënt energiegebruik, waterbesparing, afvalscheiding en grondstoffenreductie. Het Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat voor de Arturo PU2030 Gietvloer is een mooie bekroning van deze inspanningen en hét bewijs dat we op de goede weg zijn.”

De belangrijkste resultaten in een notendop
Het certificeringsprogramma van Cradle to Cradle Certified® beoordeelt de algemene duurzaamheid van producten tijdens hun volledige levenscyclus. De UV-stabiele, blijvend elastische, emissiearme en vloeistofdichte Arturo PU2030 Gietvloer heeft een zilveren certificaat ontvangen voor alle onderdelen waarop ze is getoetst. In de categorie Renewable Energy werd zelf een gouden beoordeling behaald! De belangrijkste resultaten in een notendop:

  • Gezonde materialen: ten minste 95% van de gebruikte materialen in de Arturo PU2030 Gietvloer is onderzocht en gezond bevonden.
  • Hergebruik van materialen: meer dan 65% van het productgewicht bestaat uit gerecyclede, recycleerbare, biologisch afbreekbare of snel hernieuwbare materialen.
  • Hernieuwbare energie en CO2-beheer: de Arturo PU2030 Gietvloer wordt nagenoeg CO2-neutraal geproduceerd, door middel van 100% hernieuwbare energie.
  • Verantwoord waterbeheer: alle maatregelen wat betreft duurzaam waterbeheer worden uitgevoerd.
  • Corporate Social Responsibility: Arturo omarmt haar sociale verantwoordelijkheid door sociale regionale projecten te ondersteunen en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten en te begeleiden.
Zeer geschikt voor ‘duurzaam bouwen’ projecten
Het Arturo PU2030 vloersysteem is uitstekend geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden in winkels, woonhuizen, kantoren, horeca, gezondheidscentra en scholen. Dankzij het Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat kan de gietvloer hier aanzienlijk bijdragen aan het behalen van LEED, BREEAM en/of DGNB ambities. Dit maakt de gietvloer zeer interessant voor ‘duurzaam bouwen’ projecten, waarvan de Orange Campus een uitstekend visitekaartje is.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Arturo Flooring

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan