Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Nettorama Hoogeveen

12 februari 2021
Eind 2019 is er begonnen met het verbouwen van een nieuw Nettorama filiaal in een al jaren leegstaand pand aan het Schutsplein in Hoogeveen. Het ging hierbij om de verhuizing van het bestaande filiaal naar de andere zijde van het Schutsplein. 

Voorbereiding
Tijdens de verbouwing waren er vanuit de opdrachtgever twijfels of de bestaande zwevende dekvloer voldeet.
NK Bouwbegeleiding heeft Imarco gevraagd een oplossing aan te bieden voor de bestaande vloer. Om de geschiktheid van de bestaande zwevende vloer te bepalen en om vast te stellen wat de contactgeluidisolatie op dat moment was, werd de hulp van Geluid Plus Adviseurs gevraagd om een praktijkmeting uit te voeren.
Om klachten te voorkomen is getoetst aan de eisen die regulier gelden voor magazijnen en grote winkels. Indien daarbij voldaan wordt aan de Ln,TA eis van ten hoogste 29 dB, wordt er tevens aan de gestelde eisen voldaan conform het activiteitenbesluit.

Hierna kwam de uitvraag van NK Bouwbegeleiding aan ISMT. Hierin werd o.a. gevraagd naar een drukvaste isolatie (nuttige belasting van 1000 kg/m2), die voldoet aan de contactgeluidisolatie eis van Ln,TA van 29 dB. Deze eis is gesteld omdat er boven de supermarkt appartementen zijn gesitueerd. Bovenop de isolatie zal een zandcement dekvloer worden aangebracht van 50-70 mm (kwaliteit= C20) door vloerenbedrijf F.H.L. van Berkel, afgewerkt met een keramische vloertegel door Imarco. 

Oplossing
ISMT heeft een akoestisch prestatie rapport uitgewerkt met als oplossing Isolgomma Grei8 onder de zandcement dekvloer. Uit het rapport bleek dat Ln,TA 28 dB / Ico +30 dB (flankerend) te realiseren is. Hierbij is ook aangegeven dat een vloerbelasting van 1000 kg/m2 niet van invloed is op de akoestische prestaties op lange termijn. 

In de tussentijd heeft Geluid Plus Adviseurs in opdracht van NK Bouwbegeleiding in meerdere bovenwoningen geluidmetingen verricht op de bestaande onbelaste vloer. Conclusie was dat deze vloer met name t.p.v. de entrees niet voldeed en er sterke twijfels waren over de lange termijnbelasting.
Uiteindelijk is door NK Bouwbegeleiding voor Nettorama besloten om de huidige vloer volledig te laten verwijderen en mede door het advies van Geluid Plus Adviseurs te kiezen voor de door ISMT voorgestelde vloeropbouw.
Nadat de bestaande vloer gesloopt was is door Geluid Plus Adviseurs in opdracht van NK Bouwbegeleiding wederom een contactgeluidmeting uitgevoerd om de 0-waardes te kunnen bepalen van de constructievloer. 

Uitvoering
Voorafgaand aan de uitvoering zijn de partijen op locatie geweest om duidelijke afspraken te maken en uitgangspunten te stellen. 
Om een goed resultaat te behalen was van belang dat de constructievloer vlak moest zijn en is daarom geëgaliseerd door vloerenbedrijf F.H.L. van Berkel. Daarnaast moet Isolgomma Grei8 100 % ontkoppeld zijn van de constructievloer, evenals alle bouwkundige aansluitingen. 

Tijdens de uitvoering is het project meerdere malen door de betrokken partijen bezocht om de vooraf gemaakte afspraken/uitgangspunten te bewaken en daar waar nodig nog bij te sturen. Alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat het eindresultaat boven verwachting is. 

Resultaat
In januari 2020 is er een eindmeting uitgevoerd door Geluid Plus Adviseurs in opdracht van NK Bouwbegeleiding. Deze meting is getoetst aan de eisen die regulier voor magazijnen en winkels wordt gehanteerd om klachten te voorkomen.
Deze eis is Ln,TA max. 29 dB /  Ico min. 30 dB. Voor praktijkmetingen mag een marge van 1-2 dB worden toegepast conform NEN 5077.

Het resultaat uit deze metingen, bij meerdere bovenwoningen, was uiteindelijk boven verwachting:
Ln,TA = 22/23 dB
Ico = 36/37 dB 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ISMT B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan