Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Prachtig kleurenspel gevel OurDomain South East
Copyright: EUROLACKE
Close up gevel OurDomain South East
Copyright: EUROLACKE
Prachtig kleurenspel gevel OurDomain South East
Copyright: EUROLACKE
Close up gevel OurDomain South East
Copyright: EUROLACKE

Prachtig kleurenspel OurDomain Amsterdam

4 november 2020
Op de voormalige kantorenlocatie Holendrecht Centre in Amsterdam-Zuidoost verrijst een omvangrijk en duurzaam wooncomplex. Het complex, genaamd OurDomain Amsterdam South East is ontwikkeld door Blauwhoed in opdracht van Greystar en in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Het unieke ontwerp, afkomstig van architectenbureau OZ, vormt de hoeksteen van een grote transformatie naar een woon- en werkgebied in het zuidelijke deel van Amstel III. 

OurDomain Amsterdam South East kent in totaal drie gebouwen die als grote boekensteunen rondom een centraal park staan. Het aan de zuidzijde gelegen Blok A met een oppervlakte van 40.000 m2 is met ruim 950 studentenappartementen het grootste gebouw van het OurDomain ensemble. 

OZ Architectuur - kleurconcept

Het beeld van het gebouw wordt bepaald door een grote multikleurige cascade die het gebouw vanaf de begane grond in tweeën snijdt. De multikleurige cascade geeft het gebouw een eigentijdse en karakteristieke uitstraling.  

Eén van de belangrijkste doelen was om het gebouw een duidelijke woningstructuur mee te geven. Op dusdanige wijze dat het ontwerp een gelaagdheid creëert en eigen identiteit met zich meebrengt. Het grote aantal studentenwoningen zorgt voor een ritme in de baksteen dat zich over de hele gevel herhaalt. De cascade snijdt daar als een reusachtig gekleurd werk doorheen.

De kleuren van de lagen variëren van fel rood, roze tot oranje en donker paars waarbij de tint verandert door reflectie van het licht op de hoogglans poedercoating laag. Hierdoor ontstaat een dynamisch kleurenspel dat verandert in de loop van de dag. Het ontwerp refereert aan de "Farben" serie van de kunstenaar Gerhard Richter en naar de kleurinstallaties van de Nederlandse kunstenaar Esther Tielemans. 

Speciaal ontwikkelde Sikkens kleuren
Speciaal voor dit project heeft EUROLACKE meerdere, Polyester Architectuur, poedercoatings (Sikkens kleuren) in een hoogglans uitvoering ontwikkeld en geproduceerd. Met meer dan 35 jaar ervaring in de oppervlaktetechniek is Tilcoating B.V. uit Tilburg de aangewezen partij voor conserveringsadvies en de applicatie van de poedercoatings op de aluminium gevelbekleding.

“Wanneer de architect de wens uitspreekt om 13, hoogwaardige Sikkens kleuren te ontwikkelen, terwijl de markt grotendeels om de standaard RAL kleuren vraagt, is het onze taak om de architect te ondersteunen met de mogelijkheden die EUROLACKE poedercoatings bieden”, aldus Gerd De Lathauwer, salesmanager Zuid-Nederland en bevlogen specialist in conserveringstechnieken bij EUROLACKE.

Jack Jacobs, eigenaar van TIlcoating B.V. onderschrijft dit. "Wanneer we een relatief complex project als OurDomain Amsterdam South East in aanvraag krijgen is het belangrijk in mogelijkheden te denken. Hoe kunnen we het beeld dat de architect voor ogen heeft zo goed mogelijk neerzetten? In EUROLACKE hebben wij een partner gevonden die met ons meedenkt. Dit gaat verder dan een kleuradvies. Ook op het gebied van klimatologische omstandigheden, corrosiewering en onderhoud werken wij nauw samen met EUROLACKE". 

Meer weten?

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met EUROLACKE

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan