Bedrijfshal Groothuisbouw met TECE vloerverwarming

10 november 2020
In opdracht van Groothuisbouw wordt een bedrijfshal gerenoveerd voor de productie van prefab betonnen wanden. Voor de verwarming van deze bedrijfshal is de hoogwaardige vloerverwarming TECEfloor ingezet met de nieuwe 5-laagse Silver Line Quality PE-RT-buis. Bovendien wordt de warmte die vrijkomt van de droogtafels eveneens benut voor een aangenaam werkklimaat.

Dries uit de Fles, proces-engineer van Groothuisbouw: “door ons succes op het gebied van prefab villabouw, momenteel bouwen wij zo’n 225 villa’s per jaar, dienen wij onze productiefaciliteiten continu uit te breiden. Dit jaar met een nieuwe bedrijfshal in Kampen. In deze hal is vloerverwarming de meest duurzame en optimale wijze van verwarming. De warmtevoorziening geschiedt uiteraard met een warmtepomp. De warmtepomp voedt het vloerverwarmingssysteem en een aantal boilers (gezamenlijk 4.000 l) met naverwarming. Die 4.000 liter warm water moet continu beschikbaar zijn voor het uithardingsproces. Want om het uithardingsproces in de droogtafels te versnellen is na het storten van de prefab wanden een boost van warmte nodig. De warmte die hierbij vrijkomt is voldoende voor een aangenaam werkklimaat. In het weekend zorgt de vloerverwarming voor het gewenste binnenklimaat. Op alle dagen zal de warmte die boven in de hal blijft hangen niet worden afgeblazen, maar via ventilatoren in een nabij gelegen hal worden geblazen. Zo benutten wij deze warmte op een effectieve wijze en gaat deze energie niet verloren.”

TECE is naast woningbouw gespecialiseerd in vloerverwarming voor bijvoorbeeld bedrijfshallen, utiliteitsbouw, logistieke centra, hangars en tuincentra. Voorbeelden zijn het onlangs gerealiseerde tuincentrum Overvecht in Tilburg en het hoofdkantoor van EliteJet met twee aangrenzende vliegtuighangars. Net als dit project geïnstalleerd door Montagebedrijf Azer. Jerome Azer: “wij installeren in samenwerking met TECE maar doen ook eigen projecten, zoals het tuincentrum in Tilburg. Voor deze bedrijfshal hebben wij ca. 1.150 m2 vloerverwarming geïnstalleerd, 67 groepen met een legafstand van 15 cm. In totaal 8.600 m van de nieuwe 5-laagse Silver Line Quality PE-RT-buis, die dankzij de vijflagen technologie bijzonder geschikt is voor ruwe installatieomstandigheden.”

“Bovendien zijn er de nieuwe modulaire industrieverdelers van kunststof geïnstalleerd, die zowel geschikt zijn voor verwarming als koeling. Elke verdeler heeft maar liefst 25 groepen met een maximale lengte van 200 m. Dankzij de modulaire constructie zijn deze verdelers eenvoudig te installeren en later altijd met één of meerdere groepen uit te breiden.”

www.groothuisbouw.nl
www.azer-vloerverwarming.nl
www.tece.nl

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met TECE Nederland BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan