Transformatie van Amsterdams kantoorgebouw

6 februari 2020
De ene transformatie is de andere niet. Het voormalige kantoorpand aan de Amsterdamse Nieuwpoortstraat heeft niet alleen maar een andere bestemming gekregen; ook het uiterlijk van het tegenwoordige appartementencomplex is compleet aangepast. Het gebouw is onherkenbaar veranderd dankzij het gevelisolatiesysteem van Alsecco én de unieke afwerking van steenstrips en sierpleister. 

Transformatie van werken naar wonen
Er was een tijd dat Amsterdam Business Centre aan de Nieuwpoortstraat in Amsterdam-West een bruisend ondernemerscentrum was. Een kleine 10.000 m2 aan kantoorruimtes, showrooms en bedrijfsunits: een en al bedrijvigheid. Maar ook hier sloeg de leegstand toe. Dankzij de groeiende behoefte aan woonruimte, werd het kantoorpand aangekocht en omgetoverd in een wooncomplex met 150 appartementen. Die zijn verdeeld over de bestaande eerste, tweede en derde verdiepingen en twee nieuwe lagen die daar bovenop zijn gebouw. 

Gevel krijgt verfrissende facelift
De gevels aan de Nieuwpoortstraat en de Den Brielstraat zijn vanaf de openbare weg goed zichtbaar voor iedereen en hebben daarom een verfrissende facelift ondergaan. Alle kunststof kozijnen zijn vervangen en de wat treurige prefab gevelpanelen -beton met uitgewassen grind- zijn op een eigentijdse en gevarieerde manier bekleed met het Alprotect Quattro gevelisolatiesysteem van Alsecco. Architect ADDIT heeft een speelse gevel bedacht met veel uitspringende kolommen en terugliggende vlakken die deels met sierpleister zijn afgewerkt en deels met minerale steenstrips die speciaal voor deze locatie zijn ontwikkeld op kleur, structuur en afmeting. Die wisselende dieptewerking in het geveloppervlak kon gerealiseerd worden dankzij het gebruik van verschillende diktes isolatieplaten. 

Donkere sierpleister
Sommige delen van de gevel zijn afgewerkt met sierpleister. De afwerking is donker, een vrij ongebruikelijke keuze omdat bij donkere pleisters de kans groot is dat het systeem beschadigd raakt. Dit komt doordat donkere kleuren meer warmte van de zon opnemen, waardoor thermische spanningen kunnen ontstaan. Er is daarom gekozen voor een pleister die wat grover is en daardoor minder warmte absorbeert. Bovendien is er voor de verf waarmee de pleister is afgewerkt gekozen voor een speciale siliconenhars buitenmuurverf die zorgt voor optimale reflectie van zowel zichtbare als onzichtbare zonnestraling: Muresko CoolProtect. Deze verf voorkomt een te sterke opwarming van het geveloppervlak, waardoor het gebruik van donkere kleuren toch mogelijk is.  

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Alsecco

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan