Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Diepe klaslokalen voorzien van daglicht

11 juli 2019
Scholen streven naar een fijne en gezonde leefomgeving voor hun leerlingen. Schoolgebouwen met voldoende daglicht en een goed binnenklimaat kunnen beter presteren. Daarnaast hebben scholen  een voorbeeldfunctie door het nemen van energiebesparende maatregelen. In Solatube en Deplosun heeft de WSKO een partner gevonden en spelen hierin een belangrijke rol.

De praktijk
Een goed voorbeeld hiervan is basisschool WSKO De Hofvilla in Wateringen. De school was op zoek naar een manier om ruimtes op de juiste manier te verlichten. De school liep tegen de volgende vraagstukken aan met het gemaakte ontwerp dat op tafel lag:
- De klaslokalen op de gehele bovenste etage behaalde de equivalente daglichtoppervlakte niet, terwijl het hier wel aan moet voldoen.
- In de klaslokalen werd de daglichtfactor van minimaal 3% van het concept Frisse Scholen niet behaald, terwijl het hier wel aan moet voldoen.

Oplossing
De huidig behaalde equivalente daglichtoppervlakte moest aangevuld worden. Dit werd enkel behaald met een Deplosun daglichtbuis met een diameter van 76 centimeter. Om de gewenste daglichtfactor aan kunnen tonen is er door daglichtprofessional Techcomlight een daglichtplan in Dialux Evo uitgewerkt. Hierbij is gekeken naar de perfecte lichtspreiding in de diepe klaslokalen, mede om het licht aan te vullen waar het licht van ramen niet toereikend was.

Een andere uitdaging tijdens dit project; de verschillende hellingsgraad van het dak en plafond, waardoor een afstand moest worden overbrugd vanaf de bovenkant van het dak tot aan de onderkant van het plafond. De Deplosun daglichtbuizen kunnen bochten maken en verlengd worden, afhankelijk van het type tot wel 20 meter. In deze school zijn daarom verlengde buizen toegepast.

Installatie
In totaal zijn er 26 Deplosun daglichtbuizen geplaatst in het gloednieuwe schoolgebouw. Alle 12 klaslokalen zijn voorzien van 2 Deplosun daglichtbuizen. Daarnaast zijn er 2 Deplosun daglichtbuizen met daglichtdimmer geplaatst bij de centrale ingang en tevens hal. In deze hal worden vaak presentaties op een scherm gegeven. Tijdens een presentatie is daglicht niet altijd gewenst en moet het licht ook gedimd kunnen worden. Daarom zijn deze twee Deplosuns voorzien van daglichtdimmers. Op deze manier is de lichtinval altijd aan te passen!

Uitbreiding
Eind 2018 is het gebouw weer uitgebreid met onder andere twee klaslokalen op de bovenste etage en zijn er wederom 4 Deplosun daglichtbuis met een diameter van 76 centimeter geleverd en geïnstalleerd.

Testimonial
Rob Schmit, facilitair medewerker: ‘’Ik ben een fan van de Deplosun en Solatube daglichtbuis. Vanwege goede eerdere ervaringen met het product op andere WSKO basisscholen, de technische haalbaarheid van het project hebben we gekozen voor de Deplosun daglichtbuis.’’

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Techcomlight B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan