Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Prefab technische ruimte in Fijn Wonen

20 september 2017
Bouwbedrijf Van Wijnen bouwt prefab woningen onder de noemer Fijn Wonen. “Bij de eerste 150 woningen van dit concept werden de installaties in het werk in de technische ruimte gemonteerd”, zegt Hartger Stellinga, projectleider bij Van Wijnen. “Dat was niet praktisch en kostte veel tijd. Wij besloten al snel om de technische ruimten te gaan prefabriceren. Omdat wij nog niet alles tot op de laatste schroef hadden ge-engineerd, wilden wij eerst zelf een prototype bouwen. Daarom zochten wij naar een flexibel systeem, dat wij makkelijk konden aanpassen aan onze wensen en waarbij wij eenvoudig wijzigingen kunnen doorvoeren. Het kopen of maken van een gelast frame lag daarom niet voor de hand. Het profielsysteem van TECE is de ideale oplossing. Want hiermee kunnen wij flexibel bouwen, beter anticiperen op de technische ontwikkelingen en direct aanpassingen doorvoeren. Bovendien bestaat dit systeem uit slechts drie componenten. Het is sterk en toch licht in gewicht. De technische ruimte met TECEprofil wordt nu voor het eerst bij ons nieuwbouwproject met 24 woningen in Heerhugowaard toegepast.”  

Prefab bouwconcept
 
Hartger Stellinga verteld verder: “de betaalbaarheid van woningen staat onder druk. Een ander aspect is en wordt het groeiende tekort aan personeel terwijl de vraag verder toeneemt. Met standaardisatie en prefab kunnen wij betaalbaar en sneller bouwen. De prefabricage vindt onder droge, geconditioneerde omstandigheden plaats. Zo zijn de weersomstandigheden niet van invloed op de realisatie en is de kwaliteit van prefab woningen constant en hoog. Om het proces nog beter in eigen hand te houden, bouwen wij de betonnen casco’s en vloeren zelf. Momenteel bieden wij binnen ons concept drie woningtypen om aan de vraag van betaalbare, energiezuinige woningen tegemoet te komen. Dit zijn de 101, 201 en 301. Deze variëren in grootte en afwerkingsniveau, maar voldoen altijd aan ons hoge kwaliteitsniveau. Daarnaast kan men kiezen uit verschillende gestandaardiseerde opties, zoals de keuken en het sanitair. Bovendien en dit is heel belangrijk, allerlei gevelopties: gevelstenen, kozijnen, pannen en goten. Hierdoor is het mogelijk bij elk project unieke woningen te bouwen. Eigenlijk net als bij auto’s. U kiest een model en daarna bespreekt u de opties.”  

Fijn Wonen-concept
 
Het Fijn Wonen-concept richt zich op nul op de (energie)meter. Nul op de meter wordt onder andere behaald door verregaande isolatie, het gebruik van zonnecollectoren en all electric in plaats van gasgestookte installaties. De geplaatste systemen zijn allemaal zo energiezuinig mogelijk. Een goed voorbeeld is de toepassing van efficiënte warmtepompen voor verwarmingswater en het tapwater.  

Energie monitoring
 
Maar niet alleen de installaties zijn van belang voor de lage energievraag, ook het gebruikersgedrag is van grote invloed. Bewoners kunnen dit zelf monitoren op een tablet en worden met tips gecoacht in hun energiegebruik. En dat blijkt een gunstig effect te hebben. Mensen zien op het dashboard wat de verschillende apparaten doen. De combinatie van gedrag, energiecoaching en technologie zal de komende jaren nog betere prestaties opleveren, voorspelt Van Wijnen. De technologische ontwikkeling gaat voort, waardoor het rendement van zonnecollectoren en warmtepompen steeds groter wordt. En ook de kostprijs zal verder zakken als er op grotere schaal wordt geproduceerd.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met TECE Nederland BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan