HagaZiekenhuis
HagaZiekenhuis

Zorginstelling HagaZiekenhuis , daglicht en zorg!

21 september 2023
Het HagaZiekenhuis is voortdurend bezig met de toekomst en realiseerde  een vernieuwd ziekenhuis; een transparant ziekenhuis waar medewerkers en patiënten zich thuis voelen. Door zorgzaamheid en patiëntvriendelijkheid hoog in het vaandel te hebben, staat de mens centraal. Hiermee wordt betere zorg en een gezonde omgeving gecreëerd.

Probleem
Bij de vernieuwing van de hartafdeling in het ziekenhuis is gekeken naar wat men kon doen aan de zorgomgeving voor de patiënten en het personeel. Het moest lichter en kleurrijker worden, alsook huiselijker. Bovendien staat het werkstation van het personeel in het midden van de afdeling, waar geen directe raampartijen aanwezig zijn.

Oplossing
De gezamenlijke zitruimte is aangepakt. Door het plaatsen van nieuw meubilair heeft de ruimte een huiselijke uitstraling gekregen. Deze centrale plek is erg belangrijk, omdat het een positieve bijdrage levert aan de patiënten en hun genezingsproces.

Daarnaast is gekozen voor het creëren van extra daglicht op de afdeling door middel van Powerdaylight® daglichtsystemen ( voorheen Solatube). Een natuurlijke omgeving heeft immers een vitaliserende en rustgevende werking op de patiënt als op het personeel. Een andere positieve eigenschap van het daglichtsysteem is de isolerende werking. Voor de klimaatbeheersing en energiezuinigheid van deze afdeling is dit een groot pluspunt. Door een goed binnenklimaat in ziekenhuizen kan namelijk verspreiding van infectieziekten worden voorkomen.

Testimonial
Tjitske Meter, unithoofd CCU : “Wij merken dat mensen graag in de zitruimte verblijven. De extra toevoeging van daglicht wordt als positief ervaren, ook door het personeel.” 

Daglicht in de zorg

Patiënten ervaren minder pijn bij de aanwezigheid van voldoende daglicht, blijkt uit onderzoek. Zij herstellen sneller en hebben minder medicijnen nodig. In ziekenhuiskamers met verbeterde daglichtvoorzieningen vermindert de gemiddelde duur van het verblijf tot wel 41 procent. Patiënten in ziekenhuiskamers met meer lichtintensiteit namen een kwart minder pijnstillende medicijnen. De kosten voor deze medicijnen namen hierdoor af met ruim 21 procent. Voldoende daglichttoetreding in ziekenhuis- en behandelkamers is van levensbelang voor de gezondheid van patiënten.

Daglicht geeft patiënten energie
Daglicht geeft positieve energie, waardoor patiënten beter in hun vel zitten. Daarnaast heeft natuurlijk licht ook invloed op het slaapritme, de stressgevoeligheid van mensen, depressieve gevoelens en concentratie. Door daglicht in ziekenhuizen of zorginstellingen verbetert het algemene welzijn van patiënten. Toch wordt er tijdens de ontwerpfase van een zorginstelling niet altijd rekening gehouden met daglichttoetreding. Een Solatube daglichtbuis kan veel voor de zorg betekenen. De daglichtbuizen brengen diffuus licht in elke denkbare ziekenhuis- of behandelkamer. Zonder de warmte van de zon binnen te laten. Ruimtes worden op een natuurlijke manier verlicht en het binnenklimaat blijft op de juiste temperatuur.

Een veilige werkomgeving met natuurlijk licht

Ook voor medewerkers in ziekenhuizen en zorginstellingen is voldoende daglicht belangrijk. Het is bewezen dat verpleegkundigen die werken bij natuurlijk licht een lagere bloeddruk hebben. Bij voldoende daglicht in de werkomgeving communiceren zij vaker met collega’s, lachen zij vaker en houden zij patiënten in een betere stemming. Ook niet onbelangrijk: artsen en behandelaars maken minder fouten wanneer zij kunnen werken bij natuurlijk licht. Daglicht verhoogt de alertheid bij mensen waardoor een werkomgeving veiliger wordt. Daglichtbuizen in een zorginstelling verhogen niet alleen het welzijn van patiënten, maar ook die van de medewerkers.

Techcomlight: de expert op het gebied van daglicht
Techcomlight is een expert op het gebied van daglichtsystemen in de zorg. Of het nou om behandelkamers, ziekenhuiskamers, inpandige kantoren of donkere hallen gaat; Techcomlight heeft voor elke ruimte een oplossing. Wij maken complete daglichtplannen op maat. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten! Wij helpen graag met een advies. Ook op locatie.

Unieke eigenschappen
1. Voldoen aan ARBO en Bouwbesluit

2. Verhoogt comfort en welzijn
3. Reductie energie
4. Goede isolatiewaarden
5. Onderhoudsarm
6. Grote lichtopbrengst met kleine diameter
7. Daglicht transport tot 20 meter

Enkele referentie projecten van Techcomlight:

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Techcomlight B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan