Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Nieuwbouw kantoor Bolton

11 mei 2017
 Bolton Bouw B.V., een bouwbedrijf en aannemer uit Woerden, bouwt een nieuw kantoor. Sinds de oprichting in 1980 is het bedrijf dusdanig gegroeid dat nieuwe huisvesting noodzakelijk is. Het nieuwe bedrijfspand bestaat uit twee verdiepingen. Beneden is de ontvangstruimte en boven de kantoorruimte. Naast het kantoor wordt een werkplaats gebouwd.  

Grote open ruimtes
Architektenbureau H.W. van der Laan b.v. heeft het gebouw ontworpen. Kenmerkend is de open structuur, die tot uiting komt in de grote open entree en het ontbreken van kolommen en scheidingswanden zowel op de begane grond als op de verdieping.   Om de gewenste grote open ruimtes te creëren is gekozen voor het Airdeck® vloersysteem van De Hoop Pekso. Airdeck maakt grote overspanningen mogelijk. Het open karakter van het gebouw komt ook terug in de relatie tussen binnen en buiten. De overspanningslengte van de vloeren is maar liefst 16 meter, met uitzondering van de liftkern en trapsparing. Zelfs ter plaatse van de glazen gevelhoeken is geen draagstructuur en kozijnstijl aanwezig. Dat geeft een enorm ruimtelijk gevoel. Het resultaat is een heel slank, transparant en uitnodigend gebouw.  

Blijvend zichtbare betonstructuur

De draagstructuur is helder, zichtbaar en transparant. De open vliesgevel en de toepassing van het Airdeck vloersysteem dragen bij aan de open uitstraling van het kantoor. De pure betonstructuur blijft intact. De onderzijde van de Airdeckvloer blijft zichtbaar. Er komt geen verlaagd plafond, het plafond wordt zelfs niet geverfd. Het leidingwerk wordt in de vloer verwerkt en de vloerelementen worden onderling strak aangesloten. De elementen worden in één lijn gelegd waardoor de vellingkanten van het kantoorgedeelte naar de zijbeuk mooi strak doorlopen.  

Multifunctioneel gebouw
Met het concept Bolton à la Carte stelt Bolton de klant centraal. Automatisering, innovatie, duurzaamheid, samenwerking, renovatie en een gezonde groei vormen de speerpunten waarin Bolton zich verder wil ontwikkelen. Het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw onderstreept deze waarden en straalt volledig de identiteit van Bolton uit. Voorzien van alle hightech equipment (zowel in design, techniek als beleving), dient het gemak en onderstreept het nieuwe werken. Bolton wil het pand onder andere inzetten voor workshops, koperavonden, bedrijfsbezoeken en lezingen. Zo wordt op de begane grondvloer onder het platte dakgedeelte een Experience ruimte ingericht.   

Knap constructief staaltje werk

De engineering van de constructie is gerealiseerd door Ingenieursbureau HeRoCon en Isometric. Een samenwerkingsverband waarbij HeRoCon de staalconstructie en de funderingsconstructie heeft opgezet en Isometric de hoofdconstructie (het betonskelet). Het bijzondere design zorgde voor een grote uitdaging. Er is bijvoorbeeld een uitkraging ontworpen over de totale lengte van het kantoor, namelijk 16 x 5,5 meter. Deze uitkraging wordt ondersteund door twee stalen kolommen, verscholen achter sierpenanten.  

Airdeck is duurzame keuze
Van het kantoorpand wordt een lange levensduur verwacht. Daarom wordt het voorzien van allerlei duurzame technieken en materialen, zoals zonwerende triple beglazing, betonkernactivering, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. In het kantoor komt een scherm te hangen waar real time het energieverbruik en andere zaken gemonitord worden.   Airdeck maakt betonkernactivering, ook wel actieve beton genaamd, mogelijk. Als gekoeld of verwarmd water via een leidingsysteem door het massieve gedeelte van de betonvloer wordt geleid, zorgt de Airdeckvloer voor koeling in de zomer en verwarming in de winter. Doordat de Airboxen in een vast grid (in x en y as)  worden geplaatst, kunnen leidingen zeer nauwkeurig op de schil gelegd worden. Verder worden datagoten voor elektra, het lichtstroom distributienet en de vloerverwarming in de afwerkvloer geïntegreerd.   Ten slotte is het Airdeck vloersysteem een duurzame keuze doordat door het gebruik van Airboxen aanzienlijk wordt bespaard op de hoeveelheid in het werk te storten beton en het gebruik van staal.   

De officiële opening van het kantoor zal medio november van dit jaar zijn.

Architect             : Architektenbureau H.W. van der Laan b.v.
Installateur        : Kromwijk Elektro,  Heating Service Nieuwerbrug
Constructeurs   : Ingenieursbureau HeRoCon (staalconstructie) en Isometric (betonskelet)

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met De Hoop Pekso

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan