Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Tropisch houtcomposiet massieve planken
Overzicht
Afwerking
Antracietgrijze Solid Deck uitvoering
Gangpade Envirodeck houtcomposiet
Boven dek
Tropisch houtcomposiet massieve planken
Overzicht
Afwerking
Antracietgrijze Solid Deck uitvoering
Gangpade Envirodeck houtcomposiet
Boven dek

Buenos Aires - Kop van Lombok

7 maart 2017
Fiberplast Biobased BV is een Nederlandse producent, importeur en technische groothandelsonderneming in toekomstbestendige bouwmaterialen. Met haar houtcomposiet WPC productlijn “Envirodeck” is Fiberplast trendsetter in de markt. Enkele voorbeelden; Een recente innovatie is het robuuste Mega Deck van Envirodeck welke speciaal is ontwikkeld voor toepassing in fiets- en loopbruggen of in publieke toepassingen met een hoge verkeerslast zoals in de Horeca.

Maar ook kwam Fiberplast als eerste met een gesloten dekoplossing in houtcomposiet op de markt. Tegenwoordig is deze oplossing zelfs in een hogere brandklasse, voor bijvoorbeeld vluchtwegen, leverbaar. Met de modulaire onderconstructie was Fiberplast wederom de eerste. Dit revolutionaire, montagevriendelijke kliksysteem bestaat uit aluminium onderregels die, zonder gereedschap, op de kop van hoogte verstelbare vloerdragers van Buzon geklikt worden. Middels deze slimme constructie kan eenvoudig een drempelvrije vloer worden gerealiseerd die aan de allerhoogste eisen voldoet op het gebied van duurzaamheid en antislip.

Het betreft een traploos in hoogte instelbaar systeem geschikt voor de allerhoogste belastingseisen. Daarbij is het een lichtgewicht systeem waardoor het vrijwel overal toepasbaar is waar traditionele oplossingen te zwaar zijn bevonden. Om de verwerking nog eenvoudiger te maken is het zelfs mogelijk om de planken direct op de juiste breedte, voor bijvoorbeeld een galerij, te produceren. Hoe makkelijk kan het? Kortom, Envirodeck is een perfect product voor het groen opplussen en levensloopbestendig maken van galerijen, balkons en dakterrassen. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel vooruitstrevende projecten van dit fantastische duurzame materiaal voorzien.

Het appartementencomplex Buenos Aires in de wijk Kop van Lombok te Utrecht is hiervan een uitstekend voorbeeld. Dit project is namelijk voorzien van maar liefst 2.000m2 massieve composietplanken. Het gaat hierbij om het Envirodeck in de Solid Deck uitvoering met een hoge brandklasse. In dit project zijn de materialen geleverd in Cedarbruin en in Antracietgrijs om goed aan te sluiten bij het omringende tropische hardhout.

Envirodeck houtcomposiet is in de basis een biocomposiet. Het wordt samengesteld uit gerecyclede afvalstromen uit loofhoutstof (52%) en HDPE (45%). Het wordt tijdens het geavanceerde productieproces met 13 verschillende organische procesadditieven (3%) veredelt. Envirodeck heeft diverse voordelen ten opzichte van traditioneel hout en naaldhoutcomposieten. Zo is het duurzamer dan Azobé, slijtvaster dan Bankirai, kleurecht (EAB <5%) en vergrijst niet. Daarnaast beschikt Envirodeck over een aangenaam antislip vermogen (R11) en er is amper sprake van onderhoud. Envirodeck is de enige houtcomposiet waarop verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om een 10 jaar verzekerde projectgarantie af te geven. 

Het Buenos Aires appartementencomplex, gevestigd in de Utrechtse wijk Kop van Lombok is opgeleverd in 2014 en ontworpen door Marlies Rohmer. Het grootstedelijke complex verrast vooral dankzij zijn duurzame insteek; een kleurvol spektakel met royale toepassing van Envirodeck houtcomposiet gecombineerd met FSC tropisch hardhout.  

Website: Fiberplast BV
Productpagina: Solid Deck
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Fiberplast Group

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan