Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Bremerbaai Biddinghuizen

31 januari 2017
Het Bremerbaaistrand is het nieuwste strand in de gemeente Dronten. In 2015 is deze strandlocatie aangepakt, nadat het bestaande strand in de loop der tijd uit het oog verloren was geraakt. Bureau Maris heeft in 2013 het initiatief genomen om door middel van relatief kleine ingrepen de strandlocatie te versterken, zodat de positie van het dorp ‘Biddinghuizen aan het water’ verbeterd werd.

Begin 2013 werd Bureau Maris verzocht het initiatief uit te werken tot een samenhangende ontwerpvisie voor de herontwikkeling van het openbare strand van de Bremerbergse Hoek. Deze schetsvisie voor “De Bremerbaai” is voor de gemeente Dronten de aanleiding geweest om het gestrande planproces en de gereserveerde budget voor het strand van Biddinghuizen te her-activeren. Tijdens het voortraject is gezocht naar een passende locatie voor het strand in de buurt van de Bremerbergse Hoek. Daarbij is ook gezocht naar een horecaondernemer die ook de taak van beheerder van het nieuwe strand op zich zou willen nemen. Op basis van dit voortraject werd in ons schetsvoorstel voorgesteld om juist de samenwerking met de bestaande ondernemer van het Aquacentrum aan te gaan. Hierdoor kon de bestaande strandlocatie van de Bremerbergse Hoek nieuw leven ingeblazen worden. Bureau Maris heeft in 2015 het definitief ontwerp voor de strandlocatie Bremerbaai afgerond. Het is een bijzonder project dat geheel in de beschermingszone van de dijk en het waterwingebied ligt. Daardoor mocht de grond in deze zone niet geroerd worden. Alle items in dit plan van pier, plein, parkeerplaats tot paviljoen zijn bedacht en geconstrueerd vanaf de bodem. Een hele uitdaging die, in goede samenwerking met vele partijen, een mooi plan heeft opgeleverd. De Bremerbaai is een uniek strand geworden! In tegenstelling tot de meeste stranden aan de randmeren, is het water hier gedeeltelijk uitgediept tot 1.80 meter, waardoor er lekker gezwommen kan worden. Naast een gras- en zandstrand heeft het gebied ook een plein die de parkeerplaats op de dijk met het nieuwe strandpaviljoen verbindt. Verder is er een speeleiland aangelegd die zonder te zwemmen is te bereiken via een zandbank die net onder water verdwijnt. Het eiland bestaat uit een strand en een gedeelte met een bijzonder speelobject dat grenst aan dieper water. Hier kan gesprongen, geklommen, gespeeld en gezwommen worden. Daarnaast is er een verkijkheuvel gecreëerd. Bovenop deze heuvel staan golvende banken die als het ware in de heuvel opgaan. Tot slot is er ook een pier met aanlegsteiger gerealiseerd waar schepen kunnen aanmeren. In het hoogseizoen vaart vanaf deze pier een fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet.

Locatie

Trefwoorden

strand
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Bureau Maris

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Bureau Maris

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan