Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Buitenplaats Bosman Nieuweroord Leiden 68 appartementen

30 januari 2017
Met het plan voor Buitenplaats Bosman geven we landgoed Nieuweroord zijn landhuis weer terug.

Met oog voor de rijke historie van de plek, de bijzondere positie op het landgoed en binnen de wijk, hebben we onze visie voor Buitenplaats Bosman ontwikkeld. Een gebouw bescheiden in zijn logica maar statig in zijn voorkomen. Het huis geeft allure aan het park, ze versterken elkaar. Een gebouw waar de buurt trots op kan zijn, met uitstraling tot ver voorbij de parkranden.

De open structuur en opzet van het landhuis zal de relatie tussen de voorzijde [Nieuweroord] en het park aan de achterzijde [Bos van Bosman] herstellen. Aan de bosrijke flanken vloeit het park met een ruime maat langs de gebouwen, en worden de natuurwaarden intact gelaten en krijgen ze de mogelijkheden te worden hersteld waar nodig.

Het landhuis heeft een logische maat ten opzichte van het park en de buurt. Door de versprongen situering van de gebouwen - en de schuine zichtlijnen er tussendoor - oogt het gebouw van alle kanten interessant en vriendelijk, nooit massief. Het bestaat uit drie volumes, een hoger hoofdgebouw aan de voorzijde geflankeerd door twee lagere bijgebouwen. De drie gebouwen vormen een familie: gelijkend in vormentaal, verhoudingen, materialen. Op het maaiveld worden de drie gebouwen daadwerkelijk verbonden door een bordes, aan elkaar, maar ook aan het park. Daarmee vormen ze samen het landhuis.

Het silhouet van de volumes is karakteristiek, de ver doorgevoerde symmetrie, zowel in het vooraanzicht als in het zijaanzicht, geven de groepering statigheid. Het landhuis is rijk in zijn materialen en detail, eerlijk en robuust.

Belangrijk is de gekozen lage gootlijn. Deze geeft lucht rondom het volume en zorgt voor een sterkere relatie met de schaal van de Rijnsburgerweg en de hoogte van de kruinen van de bomen.

Hoge erkers benadrukken de verticaliteit. De voorkant van de gebouwen is representatief, de achterzijde meer open, volop gebruikmakend van het uitzicht.

Alle appartementen profiteren van de prachtige plek, met vrij zicht over het park. De buitenruimte is er een in drie trappen. Het openbare park, het gedeelde bordes en een inpandige prive-buitenruimte op het zuiden.

In de organisatie van de gebouwen en de appartementen is goed nagedacht over de territoriale spanningsreeks. Hoe kom je thuis, hoe is de route van [openbare] straat naar [prive] appartement. Die route is persoonlijk, gedifferentieerd. Het zijn prettige ruimtes met een mooie maat, gebruikmakend van het daglicht en zicht richting park en uiteraard kwalitatief hoogwaardig ingericht. Er is steeds een kleinere groep mensen die gebruik maken van de betreffende ruimte. Daardoor voel je je thuis, niet alleen in je appartement, maar zodra je vanaf de Rijnsburgerweg de oprijlaan opdraait, fietst of loopt.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Zijdekwartier architecten bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Zijdekwartier architecten bv

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan