Passief Bouwen particuliere woning

21 december 2016
Bij passief bouwen van lage energie woningen worden allerlei maatregelen getroffen om het energieverbruik te beperken. In het ontwerp wordt rekening gehouden met ligging, lichtinval en glasoppervlak. In principe moet de passieve energie uit het zonlicht voldoende warmte opleveren om de temperatuur in de woning aangenaam te houden.

Om bij een passiefhuis de energievraag zoveel mogelijk te beperken, wordt de buitenschil van het huis bovengemiddeld geïsoleerd. Een lage energiewoning verbruikt jaarlijks gemiddeld 50kWh per vierkante meter vloeroppervlakte en is hiermee stukken zuiniger dan de traditionele bouw. Ook is een lage energiewoning beter voor het milieu, omdat de CO2 uitstoot door een lager energiegebruik ook lager is. De principes van passief bouwen die gehanteerd worden zijn: goed isoleren, goed luchtdichten, ventileren met warmterecuperatie en de zon benutten.

Sapa Building System levert duurzame aluminium oplossingen die gecertificeerd zijn door de officiële instellingen ‘Passive House Institute
’ en ‘IFT Rosenheim’ of wel voorzien zijn van het Minergie
-label, het Zwitserse keurmerk voor duurzame gebouwen en bouwmaterialen.

Passief raam Avantis 95
Avantis 95 is een innovatief raamsysteem dat de degelijkheid en stevigheid van aluminium koppelt aan buitengewone thermische prestaties. Het raamsysteem Avantis 95 komt tegemoet aan zowel de passiefbouwcriteria als aan de eisen van de moderne architectuur:
- Inbouwdiepte van amper 95 mm. Dit is beduidend klein in vergelijking met andere soortgelijke producten voor passiefconstructies. - Driedubbele of gelaagde beglazingen mogelijk met een dikte tot 62 mm. - Door de gegarandeerde stabiliteit kunnen grote glazen oppervlakken gerealiseerd worden met vleugels tot 1600 mm breed en 2400 mm hoog waarbij de vleugels een gewicht tot 170 kg kunnen dragen. - Avantis 95 voldoet aan de EPBD regelgeving en is uiterst geschikt voor BEN (Bijna Energie Neutraal) woningen.

Technische details en brochure >>

Minergie Schuifdeursysteem Confort 160 SHI
Het geïsoleerde schuifsysteem van Confort 160 met MINERGIE®-certificaat is erkend als de optimale oplossing voor milieubewuste architecten, constructeurs en bouwers voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten; het introduceert een weergaloos isolatieniveau voor passieve huizen gebruikmakend van drievoudig geïsoleerd glas.

Zonder afbreuk te doen aan zijn vlekkeloze en vlotte schuiffunctie biedt de Confort 160 uitgebreide glasoppervlakken in combinatie met een aantrekkelijke esthetische lijn. Daarenboven biedt de mogelijkheid om met een vernieuwend, energie-efficiënt en duurzaam systeem te werken, opdat aan de nieuwste technische normen en bouwtrends kan worden voldaan. Het systeem toont eveneens aan dat moderne bouwstandaarden hand in hand kunnen gaan met het comfort en gemak van grote schuifdeuren.

De dubbele rij van PA-strips die voor het ongeëvenaarde isolatieniveau zorgt, heeft geen invloed op de bouwdiepte van het systeem: Confort 160 blijft een compact systeem (160 mm).

Bekijk de folder >>

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met SAPA

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan