Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Basisschool de Reijer in Slikkerveer

27 september 2016
De nieuwbouwlocatie van Basisschool De Reijer is gelegen in Slikkerveer, in een naoorlogse buurt met een kenmerkende stedenbouwkundige diversiteit en veel openbaar groen. De locatie bevindt zich tussen de Reijerweg, een doorgaande weg met een laanstructuur aan de noordzijde en de Prinsenstraat, die deel uitmaakt van een royale groene ruimte aan de zuidzijde. De hoofdingang van de school is aan de Prinsenstraat, in de luwte. Hier ligt ook het schoolplein, als onderdeel van de groene ruimte. De ingang van het beweegcentrum is aan de Reijerweg. Deze ingang kan ook gebruikt worden als dienstingang van de school. Aansluitend hierop zijn twee onderling te verbinden verkeersstructuren gemaakt. Hierdoor is flexibel gebruik in dag- en avondsituaties mogelijk.

De klassieke opbouw van de school, gedomineerd door klaslokalen en gangen (de zg. gangenschool) voldoet niet meer. De huidige onderwijsconcepten vragen om een flexibel te gebruiken huisvesting. De groepsinstructie is steeds meer ingewisseld voor zelfstandig en in kleine groepen werken buiten het klaslokaal. In de Reijer bevinden zich 15 “groepsdomeinen” die door middel van schuifdeuren gekoppeld kunnen worden aan de algemene (generieke) ruimte. Hierdoor kan in geopende toestand een deel van de algemene ruimte gezien worden als verlengstuk van het groepsdomein. Behalve de verkeersruimte bevat de algemene ruimte een scala aan gebruiksmogelijkheden voor zowel groepen als individuele leerlingen zoals: mediatheek, ICT plekken, keuken, bouwhoek etc. Het intensieve en multifunctionele gebruik van de algemene ruimte stelt hoge eisen aan (dag)licht en luchtkwaliteit. Ook de ruimtelijke kwaliteit moet zodanig flexibel zijn, dat samenwerken wordt bevorderd door het creëren van plekken en tegelijkertijd ander gebruik in de toekomst mogelijk blijft. Een flexibiliteit die cruciaal is voor de steeds veranderende visie op onderwijs. Naast de 15-klassige school maakt een beweegcentrum deel uit van MFA de Reijer. Dit beweegcentrum bestaat uit twee samen te voegen gymnastieklokalen, een “springkuil”, een speellokaal en de nodige kleedruimten en sanitaire voorzieningen. De opzet van het centrum biedt een scala van mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. Het beweegcentrum wordt geëxploiteerd door de Stichting Sport & Welzijn Ridderkerk. Het is onlosmakelijk verbonden met de school, maar kan ook autonoom functioneren.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Architecten_Lab

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan