Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Fagerhult - HagaZiekenhuis

11 mei 2016
Toen het HagaZiekenhuis besloot te renoveren, werden er duidelijke eisen gesteld aan de wijze waarop licht effect zou hebben op de patiënten en medewerkers. Human centric lighting, zoals o.a. het daglicht nabootsen, was een belangrijk onderdeel van de oplossing. De verlichting moets ook voldoen aan de BREEAM-eisen.

Project
Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft een enorme transformatie ondergaan en is als herboren. Met "nieuwe technieken" zoals het daglicht nabootsen is het ziekenhuis nu een state of the art duurzaam ziekenhuis. Verlichting was een zeer belangrijk aspect van dit project: hoe beter het licht, hoe beter/sneller de patiënt kan herstellen. Samen met Project Manager Michel Molenaar, bood Fagerhult een lichtplan aan die voldeed aan de BREEAM-eisen. Het ondersteunde het thema waarbij de patiënt centraal stond. En hoewel de welzijn en genezing van de patiënt op de eerste plaats stond, werden de behoeften van de zorgverleners niet vergeten.

Oplossing
Fagerhult heeft Tunable White (instelbaar licht) en daylight mimicking geïntroduceerd in vier van de intensive care units met armatuur Multilume Flat. Het regelen/instellen van de kleurtemperatuur en verlichtingsniveau overdag, bevordert het genezingsproces doordat de circadiane ritme (de "biologische klok") van de patiënten sneller herstelt na een trauma en/of operatie. Elke dag om 7 uur begint de cyclus, het gaat van 0 tot 750 lux tot aan het einde van de middag. Na een piek, wordt het weer rond 22.30 uur weer verlaagd tot nul.

De patiëntenkamers worden verlicht door de flexibele armatuur Eira, een combinatie van algemene verlichting, een aangename leeslamp en goed voor verschillende medische onderzoeken.

Groen licht
Operatie- en verkoeverkamers zijn uitgerust met armaturen die zijn ontworpen voor extreem veeleisende gezondheidszorg omgevingen - Multilume Hydro. In sommige van de operatiekamers, is het armatuur ingericht met groene LEDs. "Dit is een bijzondere eis van de specialisten van het ziekenhuis. Bij het werken met operatierobots, kijken de chirurgen vooral naar het computerscherm en groen licht vergemakkelijkt het zicht", zegt Ruud Hoetmer.

Sfeerverlichting
Het HagaZiekenhuis is een ontmoetingsplaats voor mensen van verschillende leeftijden en behoeften; vrienden en familieleden die patiëntenbegeleiden of bezoeken. Daarom is de algemene verlichting van het ziekenhuis zorgvuldig geïnstalleerd om aan alle verschillende behoeften te voldoen.

Last but not least, de buitenterreinen, evenals de ondergrondse parkeergarage werden zodanig verlicht dat het een eenvoudige oriëntatie en optimale energie-efficiëntie bevordert.

Meer weten over dit project.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Fagerhult B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan