Resort Maastricht

6 april 2016
Op de Dousberg in Maastricht ontwikkelen Dormio, RO Groep en De Lindenhof een groot vakantieresort. Het totale project bestaat uit 123 vakantiewoningen, 89 vakantieappartementen en 60 lifestyle appartementen, een binnenzwembad, een panoramarestaurant en een dorpsplein met terrassen, receptie, supermarkt, restaurant en een cafe. Resort Maastricht wordt binnen de stadsgrenzen van Maastricht gebouwd, op circa 10 fietsminuten afstand van het Vrijthof.

HET ONTWERP
Het ontwerp is gemaakt door Factor Architecten. De woningen en appartementen worden geheel in stijl van het historische karakter van de stad Maastricht gebouwd en refereren sterk naar een klassiek Limburgs dorp. De ontwerpen zijn gebaseerd op traditionele gebouwvormen. Sommige woningen hebben een meer klassieke uitwerking en andere zijn juist moderne varianten op een traditionele boerenschuur of bijvoorbeeld een Limburgse hofboerderij. Het hotel, in het stedenbouwkundig ontwerp bedacht als hoogteaccent, wordt de grote blikvanger van het plan: een hoge bakstenen toren met bovenop een panorama-restaurant.

DE BOUW
Dura Vermeer Rosmalen is gecontracteerd voor de bouw en de aanleg van de infrastructuur in Resort Maastricht. De bouw van de eerste fase is momenteel in volle gang en bestaat uit 74 vakantiewoningen, die inmiddels allemaal zijn verkocht. Dit voorjaar zal er ook worden gestart met de bouw van Fase II.

Dura Vermeer schakelde Nibo Services in voor het leveren en aanbrengen van de natuurstenen raamdorpels, raam- en deurkaders, lateien, gevelplinten, schoorsteenplaten en muurafdekkers in Nibo Hardsteen blauwgrijs geschuurd. Ook verzorgde Nibo Services het tekenwerk.

BIM-TEKENINGEN
Nibo Services heeft het complete tekenwerk van de natuurstenen onderdelen op zich genomen en volledig uitgewerkt in Autodesk Revit zodat de tekeningen eenvoudig konden worden opgenomen in het Bouw Informatie Model.

CONSTRUCTIEF NATUURSTEEN
Een deel van de lateien en de staanders zijn uitgevoerd in Constructief Natuursteen. In samenwerking met betonleverancier Hercules Beton worden natuursteen platen onder geconditioneerde omstandigheden in de mal gelegd, verankerd en meegestort met het betonelement. De stijlvolle uitstraling van natuursteen wordt op deze manier gecombineerd met de constructieve kracht van voorgespannen beton.

Omdat Constructief Natuursteen altijd onder dezelfde condities wordt gemaakt, kan men zeker zijn van een constante en gegarandeerde kwaliteit. Op de bouw kan het maatvaste prefab element eenvoudig geplaatst worden. Eerder werden dergelijke lateien al geproduceerd voor het project Centrumplan Vughtse Hart in Vught.

MONTAGE
Omdat Nibo Stone al vroeg bij het bouwproject betrokken was, kon de productie van de natuursteen elementen al in een vroeg stadium in het land van herkomst worden opgestart. In de afgelopen periode werd maar liefst 325.000 kg aan natuursteen afbouwelementen geproduceerd. In een periode van 15 weken wordt het natuursteen in de woningen verwerkt. De vermoedelijke oplevering van de eerste fase is zomer 2016.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Nibo Stone

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan