Mr. van Coothstraat

16 maart 2016
Het gemeentelijke monument aan de van Coothstraat te Waalwijk is door Moons Architecten gerestaureerd en passend gemaakt voor de nieuwe eigenaren van het pand. In de begin fase werd geconstateerd dat er een flinke constructieve aanpak nodig was. Wij hebben hecht samengewerkt met de familie om zo het perfecte huis voor hen te realiseren.

De van Coothstraat is een hoekhuis met een prominente ligging in het straatbeeld. De Mr. Coothstraat is een hoekhuis met een prominente ligging in zijn straatbeeld. Naast het restaureren van het exterieur is ook het interieur en de tuin grondig aangepakt. Een prominent onderdeel van deze transformatie vormt de plaatsing van een grote kelder een een glazen pui van elf meter lang. Al deze veranderingen zijn doorgevoerd onder directie van Moons architecten. Naast het ontwerpen en de uitwerking van het project waren wij tevens ook verantwoordelijk voor het gehele vergunnigtraject en de directievoering tijdens de bouw. Door onze vele jaren kennis en groot netwerk, zijn wij uw perfecte partner tijdens de aankoop en of restauratie van uw monumentale pand.

Bij de van Coothstraat waren wij verantwoordelijk voor het opstellen van een constructieve herstelplan en restauratieplan. Tevens hebben wij geadviseerd over mogelijke subsidies betreffende restauratie van monumenten. Het bestaande pand is bouwkundig grondig aangepakt. De woning is geisoleerd om zo een prettig binnenklimaat te waarborgen.

Naast het verbeteren van het comfort door de woning te isoleren, is er een warmtepomp geplaatst en wordt de woning verwarmd door middel van vloer- en wandverwarming. De bestaande stalen kozijnen zijn vervangen door geïsoleerde stalen kozijnen. Om meer privacy te waarborgen zijn de kozijnen aan de straatkant gezet met privacy glas, de transparantie van dit glas is elektrisch aan te passen.

Het interieur van de woning is ook compleet getransformeerd. Het gehele interieur is gestript en opnieuw ontworpen, waar de bestaande structuur van de woning als uitgangspunt genomen is. Op de begane grond is er een nieuwe tuinkamer aangebouwd met een mooie open gevel van wel elf meter lang waardoor de nieuwe keuken, de tuinkamer en de nieuw aangelegde tuin met elkaar verbonden worden. De keuken is middels een lichtstraat aan de bestaande woning verbonden om zo een passende overgang te creëren. De buitenkeuken is zo vorm gegeven dat de door het openen van de glazen wand de ruimte bij de tuin betrokken kan worden.

Een kelder is geplaatst in het terrein waardoor er een loungeruimte voor de familie ontstaat. Deze ruimte is geheel naar wens van de opdrachtgever ingedeeld. Deze is voorzien van hoogwaardige domotica en akoestische plafonds.

Bij een van de slaapkamers op de bovenste verdieping is een dakterras geplaatst. Dit geeft deze ruimte een extra luxe.

Speciale aandacht is besteed aan de detaillering en materialisatie. Om deze reden ademt de woning comfort en luxe uit. Goede samenwerking tussen het architectenbureau en opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat deze woning binnen een strakke planning, tot een prachtige en leefbare woning is verbouwd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Architectenbureau Moons architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan