MFA De Heerd

7 januari 2016
In één jaar tijd is in Heerde Oost een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Het gebouw huisvest vier basisscholen, een cultuurplein, bibliotheek, dorpshuis, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een gymzaal. Een van de uitdagingen betrof de geluidsisolatie en akoestiek. Merford werd ingeschakeld om een zeer hoge geluidsisolatie te realiseren voor de toegangs- en vluchtdeuren van de theaterzaal.

In opdracht van de gemeente Heerde heeft Burgland Bouw MFA De Heerd gerealiseerd. Het door DAT architecten ontworpen gebouw ligt in een parkachtige omgeving. Het voetpad in het park is doorgetrokken in het ontwerp en loopt als het ware dwars door het gebouw heen. Hierdoor ontstaan twee voorkanten en is het gebouw van twee zijden te betreden. Daarmee krijgt de accommodatie een uitermate openbaar karakter en wordt de centrale functie en toegankelijkheid benadrukt. Het gebouw bestaat grotendeels uit slechts één bouwlaag waardoor het een paviljoenachtige uitstraling krijgt. Alleen ter plaatse van het theater, de gymzaal en de scholen bestaat het gebouw uit een tweede bouwlaag.

Flexibiliteit belangrijk
In het hart van het gebouw, waar alle functies en gebruikers samen komen zijn de bibliotheek en het dorpshuis gesitueerd. In de foyer bevinden zich drie multifunctionele zalen, een loungeruimte en het Cultuurplein Noord Veluwe. Het cultuurplein bestaat uit een theater met ruim 300 zitplaatsen en diverse ruimten voor andere kunst- en culturele activiteiten. Door de grote diversiteit aan gebruikers en functies is er bij de realisatie rekening gehouden met een flexibel gebruik van de diverse ruimten. Het theater en de bibliotheek zijn flexibel in te delen waardoor meer of minder ruimte gecreëerd kan worden en er meer mogelijkheden ontstaan voor het gebruik van de ruimte.

Geluidsisolatie en akoestiek
Gezien de vele functies en gebruikers – van de fanfare tot de tafeltennisvereniging – was het voorkomen van geluidsoverlast een belangrijk aandachtspunt. Naast maatregelen als akoestische voorzetwanden, plafonds en vloeren, en ontkoppeling van de hoofddraagconstructie, diende ook de deuren van een aantal ruimten zeer goed geluidwerend te zijn. Merford leverde voor het theater en bijbehorende ruimten toegangs- en vluchtdeuren met de hoogste geluidsisolatie (56 dB) gecombineerd met een brandwerendheid van 30 minuten. Hierdoor kan men in de zaal ongestoord repeteren of genieten van een voorstelling zonder overlast van aangrenzende activiteiten en vice versa.

Locatie

Trefwoorden

mfa heerde theater deur
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Merford

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan