Kerkrade Markt: ruimte voor kermis, markt en feestjes

16 november 2015
De gemeente Kerkrade wil het centrum van de stad opwaarderen. Het centrum moet weer het visitekaartje worden van de stad. Een belangrijk element van deze ambitie is de herinrichting van de openbare ruimte. Met behulp van het ontwerp van Buro Lubbers wordt het stadshart een kwaliteitsimpuls gegeven.

Eén stijl voor het centrum
Het ontwerp gaat uit van een rustig straatbeeld met aansprekende gevels. Het gehele centrum van Kerkrade wordt herkenbaar gemaakt door de aanleg van één herkenbaar tapijt van gebakken klinkers. Hiermee wordt het huidige gebrek aan eenheid opgelost. De tijdloze uitstraling van de bestrating wordt aangevuld met bijzondere bomen, houten meubels, kunst en verlichting.

Centrumplein
De Markt vormt het centrumplein van de stad en hier is begonnen met de herinrichting. Het plein is als eerste opgeleverd en hierna volgen de omliggende straten en pleinen. Het nieuwe plein is afgewerkt met roodbruine klinkers en granietkeitjes. De keien creëren een lijnvorming in het klinker tapijt. Andere belangrijke opvallende elementen zijn de Lindebomen en de fontein met 24 stralen. Hiermee is de Markt een belangrijke ontmoetingsplek in Kerkrade geworden.

Evenementen
De Markt wordt ook gebruikt voor diverse evenementen en de wekelijkse markt. Dit vraagt een multifunctioneel gebruik van de openbare ruimte. Om dergelijke activiteiten te faciliteren is veel elektrische energie noodzakelijk. Voor de herinrichting beschikte het plein over een eigen infrastructuur en bovengrondse kasten voor de energievoorzieningen. Om het nieuwe ontwerp te laten slagen zijn ondergrondse kasten een pre.

Complexe installaties
In de voorbereidende fase is PUTkast BV benaderd om samen met alle betrokken de nieuwe installaties uit te werken. Dit heeft geleid tot een slim ontwerp waarbij het bestaande centrale voedingssysteem kon worden hergebruikt. Over gehele plein, inclusief een aantal zijstraten, zijn ondergrondse kasten gekomen met zware evenement aansluitingen. Op deze evenementvoorzieningen wordt ook de markt- en fonteininstallaties aangesloten. Hierdoor wordt het systeem optimaal benut.

Alles in één hand
Naast het ontwerp is ook de totale realisatie turn-key verzorgd. Voor een vast bedrag is dit complexe maatwerkproject, in nauwe samenwerking met alle betrokkenen, gerealiseerd en gebruiksklaar opgeleverd. Door ook het onderhoud voor langere termijn onder te brengen bij PUTkast heeft de gemeente maximale zekerheid voor een zorgeloos gebruik.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met PUTkast

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan