Informatiepaviljoen IJs en Es

25 maart 2015
In het dorpje Vasse in de gemeente Tubbergen is een informatiepaviljoen over het “Dal van de Mosbeek” geplaatst. De opdrachtgever landschap Overijssel heeft voor dit mooie project midden in de natuur gekozen om te werken met Nobelwood.

Stuwwallen
In de eeuwen na de ijstijd is het landschap door zijn bewoners gecultiveerd, waardoor er zich diverse agrarische landbouwgronden en boerderijen in het gebied bevinden. Nog steeds is het glooiende landschap zichtbaar dat door het opstuwende ijs is gevormd ten tijde van de ijstijd. Het landschap heeft hierdoor een belangrijke toeristische functie. In het paviljoen wordt het verhaal van het dal, de flora, fauna en zijn bewoners verteld.

Scheve schuur
Door de scheve stand van het gebouw wordt de indruk gewekt alsof het er in de ijstijd al stond en de gletsjer het schuurtje heeft vervormd. De architect heeft bewust voor deze vormgeving gekozen zodat het paviljoen niet alleen functioneel is maar ook in het omringende landschap past. Het gebouw heeft niet alleen de gevel bekleed met NobelWood, maar de gehele buitenschil is van hout. De bekleding van NobelWood in Zweeds Rabat vormt het gebouw van zijwanden tot dak. Door de opvallende vorm van het paviljoen valt het op, maar toch lijkt het een eenheid met de omgeving door het gebruik van hout voor het exterieur.

NobelWood
Foreco heeft voor dit project hout van het eigen merk Nobelwood geleverd. Nobelwood voldoet aan duurzaamheidsklasse I, wat betekent dat het een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water heeft. NobelWood is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. Door het hout te impregneren met een resin van afvalstoffen van suikerrietstengels krijgt naaldhout de uitstraling en duurzaamheid van hardhout. Het hout wordt hierdoor in waarde verhoogd met een geheel biologische stof. Dit past goed bij de omgeving waar het gebouw staat, midden in het bos.

Betrokken partijen
De opdrachtgever Landschap Overijssel heeft dit project laten ontwerpen door ten dAm Architecten in samenwerking met XPEX & Architectenbureau John Velthuis.

Ten dAm Architecten gevestigd in Diepenheim is een innovatief ontwerpbureau. Ze houden zich voornamelijk bezig met architectuur, interieur, meubilair, stedenbouw en landschap.

http://www.tendamarchitecten.nl

Foreco gevestigd in Dalfsen, staat voor een compleet assortiment houtproducten. Variërend van gezaagd hout en rondhout tot nieuwe houtspecialiteiten. Vakkennis en eigen faciliteiten voor het bewerken van hout bieden mogelijkheden voor unieke en innovatieve toepassingen. Nieuwe technieken en concepten vergroten de mogelijkheden van hout als duurzaam materiaal. Slimme en hoogwaardige producten leveren oplossingen voor diverse sectoren zoals woning- en utiliteitsbouw, weg- en waterbouw en speelomgevingen.

http://www.foreco.nl

Fotografie: Jeroen van Westen

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Foreco Houtproducten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Foreco Houtproducten

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan