Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Hoogst geplaatste Draaideur ter wereld in Burj Khalifa Dubai

12 maart 2015
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten - De Burj Khalifa verbrak bij de opening in 2010 diverse records. Het hoogste gebouw ter wereld omvat de hoogste vrijstaande constructie, het grootste aantal verdiepingen, de hoogste etage en de lift met de langste reisafstand. Onlangs is er nog een record aan deze lijst toegevoegd: 'At the top - Burj Khalifa Sky' is nu het hoogste outdoor observatieplatform ter wereld. Boon Edam heeft een eigen aandeel in dit nieuwste record en installeerde de hoogst geplaatste draaideur ter wereld die toegang biedt aan het nieuwe observatiedek op de 148e verdieping.

Op het dak van de wereld
De VAE staat bekend om zijn gebouwen die alle records verbreken en de Burj Khalifa voert de lijst aan. Het gebouw werd in 2010 geopend, bekleedt al vijf jaar de positie van hoogste gebouw ter wereld en zal nog wel even in het bezit blijven van dit record. Bij de opening van het gebouw bevond het hoogste outdoor observatieplatform zich op de 124e verdieping. Het nieuwe 'At the Top - Burj Khalifa Sky'-platform bevindt zich niet letterlijk boven op het gebouw, maar de 148e verdieping van 160+ verdiepingen komt dicht in de buurt. Het nieuwe observatiedek geeft bezoekers, die geen last van hoogtevrees hebben, een schitterend uitzicht over de stad die zich 555 meter onder hen bevindt.

Technisch hoogstandje
Omdat Boon Edam ook de draaideuren van het observatieplatform op de 124e verdieping heeft geïnstalleerd, werden zij opnieuw benaderd voor de entree naar het nieuwe platform. Op deze enorme hoogte worden er veel hogere eisen aan de entree gesteld dan in een normaal gebouw. De deuren moeten bestand zijn tegen een extreem hoge windbelasting van minimaal 3000 Pascal, wat overeenkomt met een F3-klasse tornado: ruim 4 keer zoveel als de norm waaraan een normale deur moet voldoen. Voor het platform op de 124e verdieping was Boon Edam de enige fabrikant die deze uitdaging het hoofd kon bieden. Omdat deze draaideur al vijf jaar naar volle tevredenheid functioneert, was Boon Edam de logische keuze als leverancier van de nieuwe draaideur.

Extra uitdaging
Boon Edam installeerde op de 148e verdieping dezelfde speciaal ontwikkelde Tourniket draaideur als op de 124e verdieping. Het nieuwe project bracht echter een extra uitdaging met zich mee: het transport van alle materialen van de kelder van het gebouw naar de 148e verdieping. Eerst moesten alle materialen in één lift naar de 111e verdieping worden getransporteerd. Vervolgens werden deze overgebracht naar een tweede lift van waaruit alles handmatig van de 149e verdieping naar de 148e verdieping moest worden gebracht, naar de locatie van de deur.


Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Boon Edam Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Boon Edam Nederland B.V.

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan