Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics
Copyright: Lightronics

Nieuwe uitstraling door renovatie

2 september 2014
In Driebergen wordt, door de sloop van ruim 100 bergingen en een aantal garages en de bouw van nieuwe kopappartementen, een compleet nieuwe uitstraling gerealiseerd met duurzaamheid als belangrijk aandachtspunt. De GEO en DOTT armaturen van Lightronics kwamen precies op tijd.

De opdrachtgever, woningcorporatie Heuvelrug Wonen, praat over ‘Kopappartementen’ als ze het hebben over de woongebouwen die tegen de kop van vijf grote flatgebouwen aan de Lange Dreef te Driebergen worden gebouwd. Uiteindelijk worden er in de nieuwbouw 47 appartementen gerealiseerd. Per bouwlaag zijn drie appartementen gesitueerd. In twee van de vijf kopgebouwen zijn twee bouwlagen intern bereikbaar. Hier zijn zeven wooneenheden en een centrale huiskamer voor mensen met een beperking. In totaal ontstaan er daarmee 33 appartementen in de sociale huursector en veertien zorgappartementen die door de zorginstelling Abrona worden gehuurd. Onder de nieuwe gebouwen komen bergingen en een entreehal. De aanbouwen met kopappartementen krijgen daarmee vier bouwlagen en worden iets hoger dan de bestaande flatblokken, die drie bouwlagen tellen. De entree en de bergingen voor de bestaande flats worden eveneens in de nieuwbouw gerealiseerd, zodat de gehele bebouwing een moderner en frisser aanzien krijgt. Het elektrotechnisch installatiewerk bestaat uit licht- en krachtinstallaties, een op afstand uitleesbare KWh-meting, algemene verlichting aangesloten op een gebouwbeheerssysteem, videofoon- en brandmeldinstallatie en een volledig automatische zonweringsinstallatie.

Duurzaamheid als beleid
Veldhuis Projecttechniek is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installatie. Het bedrijf van Sjaco Wierda werkt in opdracht van Kuiper Bouw uit Arnhem. Sjaco Wierda: “Een van de grootste uitdagingen in dit project is het op afstand uitleesbare verbruik. Dat was een wens van Heuvelrug Wonen, dat in hoge mate inzet op duurzaamheid. Dat valt ook af te lezen uit het feit dat op de nu al bestaande bouw gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen voor de energie die gebruikt wordt in de openbare ruimten. In de nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van warmtepompen, zonnepanelen en heeft ieder appartement ook een eigen warmte-unit. Je kunt daardoor het verbruik per huisnummer zien en dus ook per huisnummer afrekenen. Het is de toekomst voor de elektrotechniek. We gaan toe naar individuele oplossingen met talloze toepassingen. Denk daarbij aan communicatiesystemen en het verlagen van het verbruik.”

Optimum in lichttechniek
Ook wat verlichting betrof is gezocht naar een optimum. “We wilden de laatste stand van de techniek. Door toeval hebben we ook echt de laatste stand van de techniek gekregen. We waren al ver gevorderd in het uitzoeken van de juiste armaturen op het moment dat Lightronics, echt vijf voor twaalf, de DOTT en de GEO heeft geïntroduceerd. Ik kreeg hier een proefmodel, heb hem opgeschroefd en was vrijwel direct overtuigd van deze techniek. Het is LED, het is dimbaar en het is betrouwbaar. Alles wat de corporatie wilde, zit er in. En het zijn mooie ontwerpen, die je in het hele complex kunt toepassen. De DOTT XL wordt geplaatst tegen het plafond en bij de liften, de DOTT komt op de wanden. De GEO is de finishing touch, in overleg met de architect hebben we een proefplaatsing gerealiseerd, waarbij we hebben gekozen voor één afdekplaat. De GEO was echt een schot in de roos, precies datgene waarnaar de architect op zoek was. We hebben gekozen voor 3000 Kelvin om het licht iets warmer te maken. ‘Licht is beleven’ in mijn ogen en met de GEO gebeurt dat. Voor beide armaturen is een lichtberekening gemaakt en hebben we het aantal armaturen nog belangrijk kunnen terugbrengen. Dat is onze rol, kijken wat nodig is en dat op een zo energiezuinige manier uitvoeren. De armaturen zijn voor een deel uitgerust met bewegingsmelders in combinatie met het gebouwbeheerssyteem, waardoor ze niet onnodig branden. Dat zorgt ook nog eens voor verlenging van de levensduur. De techniek in de armaturen is geweldig. Je kunt zien dat Lightronics ze niet zomaar in de markt heeft gezet. Bovendien is er de borging van de naleverbaarheid.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Lightronics BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan