Paviljoen Stadspoort

22 februari 2013
Landelijk Strijp, dat is de naam voor de ontwikkeling die de parken van De Wielewaal in Eindhoven en het Groene Woud bij Oirschot aan elkaar verbindt tot één groene long. Landelijk Strijp is een landschap waarin plaats is voor o.a. sport, werken, recreatie en wonen. De belangrijkste ambitie is herstellen en versterken van het groene karakter.

Poort naar de stad en natuur
KAW ontwerpt de Stadspoort Landbouw: een paviljoen voor informatie over het natuurgebied dat tegelijkertijd als toegang tot het gebied Landelijk Strijp functioneert. Het paviljoen is een ontmoetingsplaats van informatie, educatie en recreatie, waar de verhalen van bedrijven, landbouw en cultuurhistorie verteld worden.

In de Philips Fruittuinen
Frits Philips dacht, ik houd mijn medewerkers gezond, laat ik ze een appeltje geven. Hier in de Philips Fruittuinen, die nu door een biologische boer worden geëxploiteerd, komt de Stadspoort Landbouw te staan. Het informatiecentrum en de boerderij versterken elkaar: hier komen veel kinderen leren over ecologisch boeren en de natuur. Ook professioneel is er internationaal veel aandacht voor de Fruittuinen als koploper op het gebied van biologische fruitteelt.

Ontwerp van het paviljoen
De ontwerpuitdaging ligt in de combinatie van het creëren van een aantrekkelijk boerenerf in samenspel met de overige bebouwing en een iconische plek met verblijfskwaliteit. Het paviljoen vervult deze functie als een scharnier met behoud van de eenvoudige en kenmerkende landschappelijke bebouwing. Met een accent aan het plein krijgt de ruimte een krachtige beëindiging met de beleving van een boerenerf. De bebouwing beschermt het plein tegen de wind. Een accent richting de boomgaard presenteert het complex naar buiten. De hoogte van het paviljoen sluit aan op de bestaande bebouwing en is gelijkwaardig in dakhelling en hoofdvorm.

Vandaag groot, morgen klein?
Het gebouw wordt gebruikt voor seminars, lezingen, exposities, cursussen, vergaderen en informatievoorziening. Om het gebouw compact te houden, is het gebouw lenig van opzet. Zo kunnen de ruimten op de begane grond met schuifpanelen samengevoegd worden tot 1 grote ruimte. Ook kunnen de ontmoetings-, educatie en expositieruimte naast elkaar gebruikt worden en elke variant daar tussenin.

Fris en fruitig binnenklimaat
De basis van het energieconcept 'Fris en Fruitig' is als een goede winterjas: hij houdt warmte vast, is vochtregulerend en zorgt voor voldoende frisse lucht. ‘Fris en Fruitig’ is een concept waarbij binnenklimaat, duurzame opwekking en energiebesparing elkaar op natuurlijke wijze versterken. Juist omdat het gebruik van het paviljoen zo veranderlijk is, zorgt deze drie-eenheid in elke situatie voor een aangenaam en duurzaam gebruik.

Pilot 'The Natural Step'
Stadspoort Landbouw is een pilot project voor 'The Natural Step', de methode waarmee de gemeente Eindhoven duurzaamheid vorm geeft. Hiermee wil Eindhoven een volledig duurzame stad worden, waarin we de bodem niet uitputten, schadelijke chemische stoffen vermijden, de natuur respecteren en aandacht hebben voor mensen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met KAW architecten en adviseurs Eindhoven

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van KAW architecten en adviseurs Eindhoven

KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan