Eiland 8, Leidsche Rijn

17 maart 2011
Uitgangspunt van dit ontwerp is het minimale oppervlakte dat nog aannemelijk is voor deze kavels. Onder het motto dat het eenvoudiger is uit te breiden dan te krimpen. Verdeling van het PvE leidt tot een omgekeerde piramide: entree en studeerkamer op de begane grond, wonen op de 1e en het grootste programma, slapen en baden op de 2e verdieping. De ruimte die overblijft van de kubus wordt gebruikt als functionele buitenruimte. Zo is er op elke verdieping een directe relatie met het landschap, zowel programmatisch als ruimtelijk. De verschillende buitenruimtes kennen elk hun eigen kwaliteiten. De villa probeert het landschap te ontwijken, maar dit lukt niet helemaal. Met de patio op de bovenste verdieping is de fusie tussen landschap en gebouw een feit. Naast de formele routing binnen het gebouw is er een informele routing door de buitenruimte: Het maaiveldniveau met het collectieve groen en de weg vormt een heuvel naar het privé-terras. Je kunt op de heuvel liggen zonnen. Op het terras onder het overstek kan de eettafel staan. Het terras loopt weer door in de tuin. Met een trap klimt de buitenruimte omhoog naar de meest besloten en intieme buitenruimte op de 2e verdieping.

De gevels zijn aan drie zijden een gesloten schil van een robuust materiaal, met slechts enkele openingen. De vierde zijde is volledig van glas en is gericht op het terras en de tuin. De gevels van de patio bestaan ook volledig uit glas. De gevel van de patio naar de tuin toe is van matglazen lamellen, die in gesloten toestand voldoende privacy geven. In het dak zijn boven de trap en de douche daklichten aangebracht. De villa heeft hierdoor binnen een zeer intiem maar licht karakter. De hoofdslaapkamer is een eigen wereld, die je volledig kan afsluiten van de overige ruimtes. Het bad is gelegen aan de patio. Zo kan je baden met de schuifpuien open en afkoelen in de buitenlucht van de patio. Het middengebied van deze verdieping kan door het gebruik van schuifdeuren op verschillende manieren worden afgesloten of juist geopend. Ook de kinderslaapkamer of gastenkamer kan zo de patio en een badruimte annexeren. Verschillende fases van het (gezins-)leven en verschillende tijden van de dag vragen om een flexibele plattegrond, waarbij gradaties van privacy zijn te reguleren.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met SJO-architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van SJO-architecten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan