Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Art and Communication

4 november 2010
Relaxed netwerken met baanbrekend concept Art&Communication.

Real life én interactief samenkomen met het innovatieve concept: ‘Art and Communication’ ontwikkeld door Lisa van Noorden.

Kunst en social media Congreszalen, vliegvelden, festivals, pleinen, sportvelden en andere plaatsen waar veel mensen samenkomen dienen ook als ontmoetingsplek, waarbij contact leggen een belangrijke waarde is. Het innovatieve ‘Art and Communication’ combineert beeldende kunst met social media en maakt dit interactiever én inspirerender.

Zichtbaar communiceren Art & Communication bestaat uit 3 componenten: een led-scherm of led-kunstwerk, artistieke beeldanimaties en een Wireless Sensor Network (WSN). Dit draadloze netwerk bestaat uit kleine sensoren welke worden aangebracht in de vloer, de grond, muren of het plafond. Bezoekers krijgen een node bij binnenkomst, verborgen in een sleutelhanger, armband of andere incentive. De node communiceert met het netwerk. Hierdoor worden de bewegingen van bezoekers geregistreerd en zichtbaar gemaakt op het led-scherm. Een mobiele telefoon kan de functie van de node ook vervullen. Deze kan contact maken met het netwerk.

Tijdens een evenement of festival, maar ook op een plein, bewegen bezoekers in de ruimte. Zij praten met elkaar, ontspannen, eten, drinken en lopen weer verder. Gezamenlijk creeeren zij onbewust een lijnenspel. Waar hun wegen kruisen ontstaan kleurrijke animaties. Lisa: “Qua animatie is alles mogelijk. Van een gekleurde stip die over een scherm beweegt tot een kunstzinnige fractal die verandert. Animaties kunnen afgestemd worden op de locatie, het evenement of aan de organisatie, maar ik geef er natuurlijk mijn eigen artistieke draai aan.”

Informatie delen Art & Communication biedt ook commercieel mogelijkheden. In de bezoekers-node kan informatie geladen worden zoals een bedrijfs- of social mediaprofiel en interesses. Via de node of mobiele telefoon kan de bezoeker zijn informatie delen met andere bezoekers. Opgeslagen informatie kan later gedownload worden via het web. De bezoeker kan eenvoudig nagaan met wie hij gesproken heeft en wat het profiel is van zijn gesprekspartner.

Via het web kan ook de evenement-organisator voorafgaand, tijdens en na het evenement contact leggen met bezoekers. Behalve voor het delen van informatie kan de node gebruikt worden als betalings systeem voor entrée, consumpties en parkeren.

Realisatie Lisa van Noorden ontwikkelde dit concept voor de Jaarbeurs in Utrecht. Naar verwachting gaat het project eind dit jaar van start. Architectenbureau 123DV tekende voor het ontwerp van de nieuwe vleugel. De technische realisatie wordt onder andere met Chess uitgevoerd. Aan de ontwikkeling van ‘Art and Communication’ is veel onderzoek voorafgegaan. Lisa: ‘Nieuwe media en technologie zijn niet meer weg te denken in de manier waarop wij vandaag de dag communiceren. De combinatie met beeldende kunst maakt netwerken ook tot een artistieke belevenis...”

Opdrachtgever: Jaarbeurs Utrecht Status: in progress

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Lisa van Noorden Kunsttoepassingen

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Lisa van Noorden Kunsttoepassingen

Lisa van Noorden Kunsttoepassingen
Lisa van Noorden Kunsttoepassingen
Lisa van Noorden Kunsttoepassingen
Lisa van Noorden Kunsttoepassingen
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan