Gemeentehuis

23 juni 2010
Gastvrij en voornaam

Het gemeentehuis van Emmen ligt in het hart van de historische binnenstad. De Zwarte Hond ontwierp de nieuwbouw en de renovatie van het Gemeentehuis. Omdat de gemeente alle functies en werknemers op een plek wilde concentreren, moest het gemeentehuis een nieuwe identiteit krijgen: een huis in het groen voor en van de burgers van Emmen. Aan de ene kant een gastvrij, herkenbaar en laagdrempelig gebouw, aan de andere kant voornaam, een waardige vertegenwoordiger van bestuur en beleid.

Flexwerken
Een van de vragen was om door een ruimtelijke oplossing te ontwerpen die verbetering van de interne communicatie mogelijk kon maken en voor meer flexibiliteit in het gebruik kon zorgen. Gedurende het ontwerpproces werden allerlei kantoorconcepten uitgetekend, besproken en onderzocht door architect en opdrachtgever. Flexwerkplekken voor alle werknemers, ook voor de directie, bleken een uitkomst in alle opzichten. Bij flexwerkplekken is er meer sociaal contact tussen de diverse afdelingen, medewerkers weten daardoor beter van elkaar waar ze mee bezig zijn en ook de drempels naar leidinggevenden zijn weg. Daarnaast vraagt het een grotere zelfstandigheid van medewerkers dan traditionele kantoorconcepten. Ook het imago en persoonlijke ontwikkeling spelen een belangrijke rol. Creatieve en innovatieve processen gedijen het best bij een open indeling, flexwerkplekken en voldoende prettige ontmoetingsruimtes. Een ander belangrijk voordeel van flexwerkplekken is het kostenbesparende aspect. In Emmen leverde het flexwerkconcept een ruimtebesparing van 30% op, ook is er minder kostbare apparatuur nodig.

Werkplekken
In een flexwerkconcept is geluid een punt van zorg. In het ontwerp voor Emmen is hiermee rekening gehouden door het zorgvuldig toepassen van akoestische oplossingen in samenwerking met een gespecialiseerd adviesbureau en het creëren van teamwerkplekken, stilteplekken en concentratieplekken naast de flexibele werkplekken.

Duurzaam
Ook de flexibiliteit in de toekomst is gewaarborgd. De installatie en de indeelbare flexibele wanden zijn zo opgezet dat het gebouw eventuele toekomstige wijzigingen gemakkelijk aankan. Flexibiliteit levert een cruciale bijdrage aan de toekomstwaarde van een gebouw en vormt een belangrijk uitgangspunt voor een duurzaam, milieubewust en kostenbewust ontwerp. Door goede communicatie en een fasering van de bouw konden werknemers rustig doorwerken tijdens het bouw- en renovatieproces. Anderen waren tijdelijk gehuisvest in het nabijgelegen politiebureau.

Met het ontwerp van een gebouw zoekt De Zwarte Hond de grenzen op van enerzijds een voor de gebruiker specifiek op maat gesneden gebouw en anderzijds een functioneel flexibel gebouw met een toekomstwaarde. De opdrachtgever krijgt wat hij vraagt, niet wat hij verwacht.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met De Zwarte Hond

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan