Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Modern world

10 mei 2010
Welstand: een baanbrekend en vernieuwend ontwerp van hoog niveau.

Het aluminium volume zweeft boven de aarde. Nieuwe technieken worden toegepast. Haar schaduw geeft het dagelijkse leven weer.
De technieken van de scheep- en luchtvaart maken het mogelijk om een nieuw beeld te genereren. Door nieuwe technieken toe te passen kunnen de installaties worden geintegreerd in het metalen frame. Het frame kan verschillende uitstralingen hebben. Het frame word opgebouwd uit aluminium of cortenstaal. Dit heeft te maken met de onderhoudsvriendelijkheid. Het cortenstaal kan, om een ander beeld te genereren, ook in een kleur worden uitgevoerd.

In het metalen frame liggen de slaapkamers. De projectie van het volume word weergegeven in de begane grondvloer. De contouren van de vloer en het frame bepalen het volume (contour) van het gebouw en vormen de gevel. Zo ontstaan onder het frame omsloten en open ruimtes elk met hun eigen functie. Een glazen scheiding meandert zich onder het frame en maakt de ruimtes aangenaam. De vloer geeft een vrijheid aan indeling. Hierdoor creeren we een grote vrijheid aan ruimtes en uitbreidingen. Maar wel de contouren van het concept. Glas kan als transparant element overal geplaatst worden. Wanneer er dichte ruimtes gemaakt moeten worden dan kunnen deze in de gevellijn worden dichtgezet zodat het metalen frame de vloer verbind. Deze privacyschermen kunnen worden uitgevoerd met panelen of lamellen. De lamellen dienen direct als zonne- schermen. In de panelen kunnen ten behoeve van licht en lucht openingen gemaakt worden. De openingen in het frame liggen gelijk met de huid van het frame.

Deze woning is ontworpen voor kavel V37. Door de geborgenheid van de kavel en de groene zone als uitzicht is hier gekozen voor transparantie. Het lichaam is ingedeeld en hangt boven de projectie verbonden met een trap. Dit geeft de mogelijkheid om de begane grond te ontwerpen als een "plan libre".

De gevellijn is de lijn tussen vloer en metalen frame. De uitstraling van het concept, kan veranderen naar gelang de behoefte van de bewoner. In de gevraagde situatie is de carport/garage niet gekoppeld aan de woning. Maar maakt de afscheiding en entree naar de tuin. In het concept is het mogelijk om een inpandige garage te realiseren. Afhankelijk van de afwerkingskeuze kan men de woning onderhoudsvrij noemen. Tevens is het eenvoudig om zonnepanelen in het frame op te nemen. En een warmtepomp maakt het duurzame concept compleet.

Cradle to cradle is het toverwoord van de huidige tijd. Deze woning is volledig recyclebaar en kan eventueel "eenvoudig" verplaatst worden. Het metalen frame is een eenheid, hierdoor zijn er geen verbindingen en daardoor is het onderhoudsvriendelijk. Ook de materialisering is onderhoudsvriendelijk omdat het uit aluminium of cortenstaal kan worden uitgevoerd. Voor het concept wordt aluminium gekozen. Perforaties in het plafond geven een goede acoustiek aan de ruimtes.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

De scheepsbouwer maakt het metalen lichaam waardoor het als een totale massa zich manifesteert. Het metalen lichaam word verankerd op de betonvloer. Het lichaam en de vloer vormen het bouwvolume.

Tussen het lichaam en de betonvloer is een transparante laag die eigenlijk niet aanwezig is in de conceptopgave. Op een andere locatie en een bekende opdrachtgever kan de tussenlaag eventueel ook opgevuld worden met wanden. In dat geval word de gevellijn gesloten.

De betonvloer is de projectie van het metalen lichaam. Uitbreidingen vinden op deze betonvloer plaats. Wanneer alle uitbreidingsopties zijn ingevuld is de ruimte tussen metalen lichaam en betonvloer gevuld. Een ventilatiesysteem zorgt voor goede ventilatie. Naast de zonnepanelen kan er gebruik gemaakt worden van een warmtepomp.

Een woning van en voor de toekomst met een vrijheid van indeling voor de bewoners.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met architectengroep ARCHIVIEW

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van architectengroep ARCHIVIEW

architectengroep ARCHIVIEW
architectengroep ARCHIVIEW
architectengroep ARCHIVIEW
architectengroep ARCHIVIEW
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan