Groot onderhoud en herstructurering tolhuis

27 februari 2009
Grootscheepse aanpak van de vijf Tolhuisflats in de vorm van groot onderhoud en gedeeltelijke herstructurering. Naast een grondige opknapbeurt worden twee van de vijf 'torentjes' compleet ontmanteld en krijgen nieuwe, ruimere appartementen. Een van beide wordt geheel ingericht voor senioren.

De 212 relatief kleine woningen in de vijf flats aan de 63e tot en met 67e straat in Tolhuis, gelegen in de naoorlogse wijk Dukenburg in het zuidwesten van Nijmegen, zijn steeds minder in trek bij de consument. Er is een snelle doorstroming en de leefbaarheid gaat achteruit. De buurtbinding en sociale controle nemen af. Woningstichting Eigen Haard heeft daarom het initiatief genomen om, samen met de bewoners, een ingrijpend herstructurerings- en renovatieplan te maken.

Differentiatie in woningtypen en -plattegronden moet leiden tot meer verschillende doelgroepen, variërend in leeftijd, huishoudengrootte en inkomen. Zowel huur- als koopwoningen zijn in het programma opgenomen. Onderdeel is ook de aanpak van de woonomgeving, uitgevoerd door de gemeente Nijmegen. Het uiteindelijke doel is het creëren van een aantrekkelijk woonmilieu voor nu en in de toekomst.

Drie van de vijf flats worden grondig gerenoveerd. Nieuwe gevels in verschillende kleuren, nieuwe liften, gemoderniseerde entrees en binnengangen, extra brede balkons, nieuwe kozijnen, isolatie en een nieuwe zelf te kiezen keuken. Tijdens de uitvoering hoeven de bewoners niet te verhuizen en de huren worden na afloop niet verhoogd. Desgewenst kan de woning gekocht worden.

Bij de andere twee wordt de binnenzijde geheel gesloopt, om grotere woningen te creëren. Van zeven naar vijf appartementen per etage. Daarmee gaat het totaal aantal woningen omlaag van 212 naar 188. De huidige bewoners moeten hierom (tijdelijk) verhuizen, maar kunnen met voorrang straks weer terug in hun woning. Een van beide flats wordt geheel ingericht als seniorencomplex, met een recreatieruimte op de begane grond. Deze nieuwe inrichting is ontwikkeld in overleg met de toekomstige bewoners en de PAWO (Project Anders Wonen voor Ouderen), een organisatie die zich speciaal richt op modern groepswonen voor senioren.

De drie gerenoveerde flats van Tolhuis kunnen aan de woonwensen van nog een andere doelgroep voldoen. De plattegronden zijn namelijk zeer geschikt voor mensen die extra zorg nodig hebben. Wat ontbreekt, is de nabijheid van bijbehorende voorzieningen. Het idee is nu een aanbouw te realiseren, die de drie flats onderling verbindt. Met de benodigde voorzieningen, als een huisartspraktijk, de fysiotherapeut en een multifunctionele ruimte. Samen met Stichting Arcus en Eigen Haard werkt KAW aan een ontwerp.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met KAW architecten en adviseurs Eindhoven

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van KAW architecten en adviseurs Eindhoven

KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KAW architecten en adviseurs Eindhoven
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan