Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Theo van Goghpark

10 maart 2008
Het Theo van Goghpark is het grootste park op Haveneiland (IJburg, Amsterdam). Qua oppervlakte is het vergelijkbare met het Sarphatipark in stadsdeel Oud-Zuid (Amsterdam). Het park bestaat uit een grote verdiepte open ruimte die omzoomd is door een lijst van grasvelden met verschillende soorten bomen. Zo ontstaat een naar binnen gekeerde ruimte die een contrast vormt met de lange diepe straten van Haveneiland en het weids uitzicht over het IJmeer. Met uitzondering van de hoofdpaden, sportveldjes en schoolpleinen bestaat het oppervlakte van het park uit gemaaid gras. Aan de westkant ligt het park aan de Pampuslaan, de hoofdstraat van IJburg. De lange rechte straat draait hier van oost-westrichting naar noord-zuidrichting. Daardoor ontstaat een markante situatie in het stedenbouwkundige grid van Haveneiland. Precies hier ligt de voorkant van het park. In het ontwerp wordt hierop gereageerd met een hardstenen muur, die in hoogte tussen 20cm en 2m varieert. In het park volgt het maaiveld de hoogteontwikkeling van de muur. Met de opvallende vorm en de bomen op het verhoogd maaiveld krijgt het park een markant uiterlijk. Een brede trap vormt een duidelijk entree naar het park. Midden in het park is een grote speelplaats met een theehuis gepland. Ouders kunnen daar een kop koffie drinken, terwijl hun kinderen zich vermaken op de speelplaats. Het Theo van Goghpark heeft door zijn grootte een aantrekkingskracht voor heel Haveneiland en biedt daarom voor iedereen wat wils: twee speelplaatsen, een beeld van de kunstenaar Paul de Reus, een sportveld, twee schoolpleinen, een hagenkamer, een grasveld dat geschikt is om er dagelijks op te voetballen. In het park groeien boomsoorten met kleine bladeren die veel zonlicht doorlaten, zoals de acacia en de Valse Christusdoorn. Dertien volwassen platanen zijn in het park geplant. Deze stonden oorspronkelijk in het RAI-gebied, maar moesten wijken voor de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn. Alle parken op Haveneiland vormen samen een eenheid en spreken dezelfde taal als de straten, oevers en kades. De eenheid ontstaat door het gebruik van materialen, die steeds weer terugkeren, zoals antraciet gekleurde betonen muurtjes, greskeien, asfalt, gras, bomen en parkmeubilair en door het toepassen van telkens dezelfde vormentaal.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met 5F10

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Gebouwtype
v
Impressie van waar je naar op zoek bent
Clear selectionBrowse...
Namens
v
E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Waar ben je naar op zoek?
Bij iedere uitvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met geselecteerde bedrijven. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan