Sportcomplex Caland

19 november 2007
Inpassing De verschillende zalen van dit sportcentrum zijn los van elkaar geschoven en de ruimte ertussen is opgevuld met de ondersteunende functies; kleedruimten, bergruimten, gangruimten, kantine, keukens etc. Aan de omtrek van het gebouw ontstaan er zo een aantal half omsloten buitenruimtes die er voor zorgen dat, ondanks de verdichting van het gebied die het nieuw te bouwen programma veroorzaakt, er toch aansluiting ontstaat aan het groene en open karakter van het Caland terrein. Door de zalen split-level t.o.v. elkaar aan te leggen, aan één doorlopende ontsluitingszone, ontstaat er onder de ene zaal ruimte voor de benodigde parkeerplaatsen en sluit het gebouw aan de andere zijde aan op een aanwezige, verhoogde ecologische zone. Hierdoor kan ook het dak gebruikt worden als openbaar sportveld. De variabele dakhoogten van het complex versterken de landschappelijkheid van het gebouw.

Materiaal De hekwerken voor het daksportveld en die voor het parkeren zijn doorgetrokken vóór de gevel langs zodat er een gelaagde opbouw ontstaat. Dit is van belang omdat het noodzakelijke keurmerk van de NOC/NSF daglichttoetreding in de sportruimtes niet toestaat, met grote dichte gevelvlakken als gevolg. De gelaagde opbouw geeft toch een levendig beeld en het principe is ook bij de andere volumes toegepast. Het tussengebied, de ontsluitingszone met de ondersteunende functies, is uitgevoerd in groene prefab polyesterbetonplaten met glasparel oppervlak en een doorlopend aluminium bandraam.

Interieur Door een wisselende combinatie van dezelfde kleuren en materialen te gebruiken heeft elke ruimte zijn eigen karakter. Vanaf de entree lopen 5 kleurbanen in de vloer richting de verschillende onderdelen. Elke sportruimte, behalve de dojo die half in de grond zit en geheel van beton is, heeft een houten lambrisering tot 2,5 m hoog met daarboven en aan het plafond grijze meanderprofiel platen. Alle gangruimtes verschillen ook van elkaar doordat ze steeds door andere functies geflankeerd worden en meestal is er sprake van directe daglichttoetreding. Verbindend element is de wandafwerking met figuratief ingefraisde, witgeschilderde mdf-platen. De entree is onderdeel van een over 4 lagen doorlopende, centrale ruimte waar op de eerste verdieping ook de kantine in zit. Via trappen, vides en ramen is er direct contact tussen de belangrijkste onderdelen van het plan. Hierdoor wordt een uitgebreid en meerlagig complex als dit toch ervaren als compact en overzichtelijk.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DaF-architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van DaF-architecten

KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan