World Music & Dance Centre

13 september 2007
ONTMOETINGSPLAATS: “STATE OF CONSTANT CHANGE”

Het nieuwe World Music & Dance Centre biedt ruimte aan ontmoetingen tussen muziek- en dansstijlen uit de hele wereld. In zorgvuldig gerestaureerde gebouwen ontmoeten studenten en docenten elkaar in lessituaties. Het nieuwe, verbindende podium vormt de centrale plaats voor spontane, muzikale contacten.

De twee organisaties, Hogeschool voor de Kunsten (Codarts) en Stichting Kunst voor Rotterdammers (SKVR) maken gebruik van naast elkaar gelegen historische gebouwen. Kloppend hart tussen de twee panden is het podium, dat de onderwijsgebouwen tevens met elkaar verbindt. Gebruikers betreden het complex via de ingang van Codarts en bereiken direct het podium. Vanuit het podium leidt een trap naar de verdieping van beide gebouwen. In de ruimte vinden spontane, muzikale ontmoetingen plaats op en naast de podia die in de ruimte aanwezig zijn, maar niet domineren. Door het flexibele interieur snel aan te passen biedt het podium de mogelijkheid uitvoeringen te houden voor publiek tot 150 bezoekers.

In het complex hangt een intieme sfeer. Het podium contrasteert op respectvolle wijze met de historische gebouwen. De vier verdiepingen, inclusief de volledig geïsoleerde zolderverdieping, van beide gebouwen krijgen een nieuwe inrichting. Met de ruimtes die variëren van oefenruimte tot opnamestudio voldoet het nieuwe centrum aan de fysieke voorwaarden voor het muziekonderwijs.

In het café kan van alles gebeuren, maar het hoeft niet. Kleine of grote groepen kunnen makkelijk aanschuiven: Niveauverschillen creëren informele randen en treden om te zitten. Een beperkte hoeveelheid aanvullend meubilair houdt de ruimte open.

Geïnspireerd door de plek en de functie van het podium worden natuurlijke, duurzame materialen gebruikt, zoals hout, glas, natuursteen en textiel. Als het glazen huis geopend is en een directe relatie met de naastgelegen tuin ontstaat, komen daar de natuurlijke materialen van de tuin nog bij. Het ruimtelijke podium met een natuurlijke ongedwongen sfeer biedt een bijzonder inspirerende omgeving aan de muzikanten en dansers die het WMDC zullen bevolken. Ten tijde van optredens kan de zaal worden verduisterd, deels met gordijnen door wissels in de gordijnrails en een verschil in voor en achterkant van het gordijn, kunnen met hetzelfde gordijn verschillende sferen worden opgeroepen.

Locatie

Trefwoorden

podium
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Broekbakema

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan