Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart
Copyright: Rob 't Hart

Kantoorpaviljoen TGM Asten

28 februari 2007
Aan de rand van het Noord Brabantse Peeldorp Asten bouwt TGM, op een te ontwikkelen hoogwaardig industrieterrein, een nieuw kantoorpaviljoen en bedrijfsgebouw.

Stedenbouwkundige context
De locatie van het nieuwe kantoorpaviljoen en bedrijfsgebouw van TGM, een weiland met houtwallen, vormt de representatieve entree naar het hier achter gelegen terrein dat vernoemd is naar de voormalige melkfabriek. Het nieuwe kantoorpaviljoen en bedrijfsgebouw vormt vanwege zijn ligging de overgang tussen dorp en buitengebied en daarmee ook de overgang tussen de kleinschalige bebouwing van het dorp naar de grootschalige bebouwing van het industrieterrein.

Concept
Het huidige karakteristieke weidelandschap met zijn houtwallen is beeldbepalend voor de architectuur van de nieuwbouw. Het nieuwe tweelaagse kantoorpaviljoen en bedrijfsgebouw wordt vormgegeven als een transparant paviljoen dat enigszins boven het weiland wordt uitgetild en daarmee lijkt te zweven. De sloot gevuld met rietkragen omgeven het gebouw en verankeren het daarmee op de plek.

Ontwerp
De slanke transparante en autonome vorm van het paviljoen zorgen voor een mooi contrast met het bestaande weidelandschap. Deze karakteristieke vorm wordt benadrukt door het overkragende dak welke aan de zuidzijde zijn eigen vorm krijgt en daarmee ook de zon weert. Het transparante paviljoen dat volledig opgebouwd is uit glazen gevels, opent zich naar het omliggende landschap en zorgt daarmee voor een alzijdige oriëntatie. De vorm van het gebouw zorgt tevens voor een rug naar de andere industriële bebouwing van het terrein. Deze rug wordt aangegrepen om het parkeren en laden en lossen uit het zicht te halen.

Het gebouw, ingetogen en uitnodigend, heeft iets ongrijpbaars. Dan wel het is een gebouw dat vanuit een beweging tot stilstand komt of juist andersom, een gebouw dat op punt staat te vertrekken. Dit thema beweging en rust is opgepakt door de beeldend kunstenares Karin van Pinxteren en in onderlinge nauwe samenwerking door haar vertaald in een print die alom aangebracht wordt op de glazen gevels.

Het interieur van het gebouw bestaat uit twee lagen, beiden met vrij indeelbare vloervelden. Dit garandeert een maximale flexibiliteit. Aan de noordzijde van het gebouw worden de kantoren gesitueerd en aan de zonbelaste zuidzijde de ondersteunende functies. Een grote vide met trap zorgen voor een vloeiende verbinding tussen de begane grond en eerste verdieping. De bedrijfsruimte is op de begane grond gesitueerd en wordt zodanig uitgevoerd dat deze ruimte in de toekomst eenvoudig te transformeren is tot kantoorruimte. Zo ontstaat er op de scheidslijn tussen dorp en buitengebied een gebouw in het weiland dat de entree vormt naar het achtergelegen industrieterrein, waarin licht, lucht en ruimte en een duurzaam gebruik centraal staan, voor nu en in de toekomst.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Broekbakema

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan