kantoor Zilverpark

26 juli 2006
Kantoorgebouw Zilverpark ligt in het door WEST 8 opgestelde stedenbouwkundig plan voor de Zilverparkkade in Lelystad. In tegenstelling tot de huidige structuur van Lelystad, voorziet het stedenbouwkundige plan in een markering van individuele panden door schakeling van solitaire gevels. De relatief kleine omvang van het kantoorgebouw (750 m2 BVO) en de situering op een zichthoek vroegen om een bijzondere en specifieke benadering van de ontwerpopgave. Hierbij speelde het begrip schaal een belangrijke rol. Het volume is van boven tot beneden uit één materiaal opgetrokken. De gevel verraadt zodoende niet het aantal achterliggende bouwlagen, waardoor het gebouw zich lijkt te onttrekken aan de gebruikelijke schaal-aspecten. Dit geeft het gebouw een serene uitstraling en een objectachtig karakter waardoor het relatief kleine gebouw niet wegvalt tussen de omringende bebouwing. In tegenstelling tot onze gebruikelijke architectonische benaderingswijze zijn in dit plan interieur en exterieur bewust los van elkaar ontworpen. De gevels tonen niet letterlijk het achterliggend programma, maar zijn als façades voor de betonconstructie geplaatst. Om binnen het beperkte budget de bovengemiddelde aandacht aan de gevels te kunnen besteden zijn de bouwconstructie en het interieur zo basaal mogelijk gehouden. De stijgpunten zijn compact en zelfs de betonconstructie is zo slank mogelijk gedetailleerd. Alle verdiepingen zijn casco opgeleverd. Zowel de kozijnen als de dichte gevelvlakken zijn in blank aluminium uitgevoerd. De lijnen van de kozijnstijlen zijn als een regelmatig ritme over de gevels geplaatst. Van enige versierende werking door de individuele kozijnen is zodoende geen sprake. Op de hoek zijn een tweetal grote vensters geplaatst die met elkaar versmolten zijn. Hierdoor worden zowel de voor- als de zijgevel extra aangezet en wordt de hoek gemarkeerd. Samen vormen ze een levensgroot ornament en belichamen daarmee het architectonisch concept; de huid van het gebouw is zijn versiering.

Trefwoorden

hoek
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAS Groningen B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan