Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

Groene daken bij fietsenstallingen UMC Utrecht

16 maart
Groene daken voor een gezonde maatschappij
Het toepassen van een sedumdak op de nieuwe fietsenstalling paste perfect bij de nieuwe doelstelling van het ziekenhuis. Gerben Hofsté, Senior accountmanager bij Klaver Fietsparkeren vertelt: “De fietsenstalling heeft niet alleen een prachtige uitstraling gekregen, maar het MobiRoof ECO groendak zorgt bijvoorbeeld ook voor schonere lucht en een gevoel van well-being in de omgeving. Daarnaast biedt het praktische voordelen zoals het absorberen van regenwater en het verlagen van de omgevingstemperatuur op warme dagen. Dit beschermt ook de fietsen beter.”
Een zwart dak kan tijdens warme zomer dagen opwarmen tot 70°C. Een groendak zorgt er voor dat de temperatuur op het dak rond de 37°C blijft. Dat zorgt ervoor dat de fietsen steeds op een ideale temperatuur gestald staan, wat de bandenspanning ten goede komt. MobiRoof ECO is een kant-en-klaar groen groen dak systeem met verschillende soorten Sedum. De cassette is gemaakt van gerecycled materiaal en volledig recyclebaar. Dit zorgt voor een verminderde druk op het milieu en een beperking van afvalstromen. Het sedum wordt lokaal voorgekweekt met stek van eigen kwekerij.

Natuurlijke beleving groene daken van sedum
Het UMC Utrecht wil als organisatie bijdragen aan een gezond leven en een gezonde maatschappij. Niet alleen door het verlagen van de eigen CO2-uitstoot of door bij te dragen aan circulariteit, maar ook door het creëren van een gezonde omgeving. Op het moment dat de keuze was gemaakt om een nieuwe fietsparkeervoorziening nabij de hoofdingang te realiseren, behoorde dit tot één van de doelstellingen. Het UMC Utrecht toont met de bouw van de fietsenstalling aan een doordacht fietsbeleid te hebben.De locatie van de fietsenstalling is perfect voor een sedumdak. Om de entree van het ziekenhuis te bereiken, wandelen de meeste bezoekers over een loopbrug richting de hoofdingang. Vanaf deze loopbrug is de fietsenstalling en dus het sedum dak goed van boven te zien.
Hofste zegt hierover: “Voor de beleving van de bezoekers van het ziekenhuis is de groene uitstraling van de fietsenstalling absoluut positief. We hebben veel positieve geluiden gehoord van voorbijkomende bezoekers. Zicht op een natuurlijk dak in plaats van stalen dakplaten is uiteraard veel mooier.”

Vakmanschap door een officiële Mobilane
DealerKlaver Fietsparkeren levert elk jaar vele fietsenstallingen over de hele wereld. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het onderdeel fietsparkeren binnen de sector straatmeubilair. Mobilane werkt al jarenlang samen met Klaver. Voor beide partijen is de kwaliteit van materialen en vakmanschap van groot belang. Hierin hebben de bedrijven elkaar dan ook gevonden. Mobilane werkt uitsluitend met officiële dealers die kwaliteit kunnen waarborgen en Klaver wil alleen in zee met gelijkwaardige toeleveranciers. Volgens Klaver is de Mobiroof Eco het beste product op de markt als sedumdakoplossing voor fietsenstallingen. “Het geeft onze fietsparkeeroplossingen een extra mooie uitstraling, en praktisch gezien zijn de sedumcassettes ook snel en eenvoudig te plaatsen”, aldus Hofsté. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan