Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

Groene wand in kantoorpand bij EVE Architecten

27 januari
Bij EVE Architecten hebben ze de natuur naar binnen gehaald, een vorm van biophilic design. Hiermee is het kantoor een afspiegeling van het team zelf en hun manier van werken. Het is bekend dat meer groen op werkplekken bijdraagt aan het welzijn, de gezondheid en productiviteit van werknemers en bezoekers. Wanneer binnenruimtes voldoen aan biofilische ontwerpprincipes, zijn de gebruikers fysiek en mentaal beter in balans.

Een pand dat past bij het bedrijf
EVE Architecten wil een kantoor dat laat zien wie ze zijn en hoe ze werken. Alle onderdelen waaruit het kantoorpand is opgebouwd zijn daarom zichtbaar: de constructie, de luchtbehandeling, het elektra. Er zijn glazen gevels en ook de wanden van de kantoren aan de gangzijde zijn van glas. Zoveel mogelijk open en transparant. Maar men wil ook dat het een plek is waar het team zich thuis voelt. Dan ontstaan immers de mooiste ideeën. Om een gevoel van geborgenheid op te wekken en de natuur en rust naar binnen te halen, is er daarom gekozen voor een LivePanel Indoor levende plantenwand.

Christian Tijssen, ontwerper bij EVE Architecten vertelt: “De groenwand is geplaatst bij onze entree. We willen graag het kantoorpand verduurzamen en meer groen naar binnen brengen. Dit om een beter binnenklimaat te garanderen voor ons team en de klanten. De planten zorgen onder andere voor meer zuurstof en filteren de lucht. Daarnaast wilden we ook een levende eyecatcher in ons pand. Het mooie is dat het een levende wand is waar altijd wat in gebeurt. Onze klanten en opdrachtgevers valt de wand direct op en ze beginnen er vaak over wanneer ze voor het eerst bij ons komen.”

Biofilisch design
Biofilic ontwerpprincipes verwijzen onder andere naar de opname van planten, water en dieren in de gebouwde omgeving, of naar het gebruik van materialen en patronen die voorkomen in de natuur. Het erkent het belang van de menselijke connectie met de natuur voor het welbevinden. De toepassing van biophilic design is een waardevolle toevoeging voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Op werkplekken draagt het enorm bij aan het welzijn, de gezondheid én productiviteit van mensen. Gemiddeld brengen mensen zo’n 90% van de dag binnen door. Voor de gezondheid en het welzijn van medewerkers, gasten en andere gebruikers in een gebouw is het daarom belangrijk dat ze in contact staan met de natuur. Dit kan voor een bedrijf ook financiële winst opleveren. Biophilic design is daarom een onmisbare ontwerpstrategie.

Uitbesteding van het onderhoud
Mobilane vindt het belangrijk dat klanten optimaal en zo lang mogelijk profijt hebben van hun nieuwe wand. Daarom zorgt het bedrijf ervoor dat geplaatste groene wand systemen ook onderhouden worden. De extra service varieert van het snoeien van de beplanting, het  tot het monitoren van het irrigatiesysteem en het bijvullen van de opslagtank. Zo biedt Mobilane bij elk LivePanel Indoor groene wand systeem, waar EVE Architecten voor gekozen heeft, een passend irrigatiesysteem met geïntegreerde voedingsstoffenvoorziening aan. Elke groene wand is anders en moet worden afgesteld. Veel variabelen zijn onder constante monitoring om te zorgen dat de plantenwand het hele jaar door een vitale uitstraling heeft. De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van de soorten planten, jaargetijden en de daarmee gepaard gaande groei van de beplanting. Onderhoud van een groene wand is belangrijk voor het behoud van een gezonde plantenwand.

Tijssen: “Wij hebben een onderhoudscontract bij Mobilane afgesloten, wat voor ons erg prettig is, omdat het ons qua verzorging van de planten volledig ontzorgt. De groenwand heeft een mooie uitstraling bij ons. Het is duidelijk te zien dat het een levende wand is, met veel verschillende plantsoorten. Het is een waardevolle toevoeging aan ons kantoorpand, met een duurzame gedachte.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan