Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU

Wonen met een instant vakantiegevoel

20 december 2022
Deze woning in Aywaille is een verborgen pareltje, omgeven door groene hellingen en bossen. Naast groen en rust snakten de eigenaars naar extra vierkante meters woonruimte. De geslaagde uitbreiding op de benedenverdieping is het werk van HGA Architecten. Architecten en schrijnwerker waren volledig gewonnen voor de nieuwe argenta Invisidoor 2.0 frames van fabrikant Arlu.

Onbekend is onbemind. Twee uur rijden later, maken we kennis met een mooie streek waar je instant een vakantiegevoel krijgt. Als bij toeval vonden de eigenaars dit perceel. Hun woning is in verschillende fases gebouwd. Het eerste volume is in 2005 gebouwd door het architectenbureau HGA Architecten uit Sprimont vlakbij. De eigenaars wilden een uitbreiding van de benedenverdieping en klopten opnieuw aan bij HGA Architecten. Het duurde drie jaar gaande van de eerste ideeën, de eerste schetsen, het aanvragen van de nodig bouwvoorschriften tot het uiteindelijke programma dat doorheen de tijd heel wat evolueerde. Aan de buitenzijde kan je echter niet zien dat de woning in verschillende stadia gebouwd is. Dat maakt deze woning bijzonder.

Room with a view
“We hebben net de uitbreidingswerken beëindigd”, vertelt architect Laurent Grosch. “De nieuwe volumes bestaan uit een sanitaire ruimte aan de ene zijde en een leeshoek annex speel- of televisieruimte aan de andere zijde van het bestaande volume. Ter hoogte van het salon hebben we eveneens een klein atrium gecreëerd.” Onze aandacht wordt getrokken door het panoramisch zicht door een groot raam in het salon, net een ingekaderd schilderij. Storende steunbalken werden verplaatst om een open zicht te creëren naar het landschap.

Nieuwe gedeelte
In het nieuwe gedeelte op de benedenverdieping zijn twee argenta Invisidoor 2.0 frames geïnstalleerd. Die aluminium deurkaders zorgen ervoor dat binnendeuren onzichtbaar in de wand kunnen ingewerkt worden. Eén deur vormt de toegang naar het bureau en een tweede deur leidt naar de garage.

Waarom kozen jullie voor het nieuwe systeem Invisidoor 2.0?
“We waren op zoek naar een uitgepuurd, eenvoudig en discreet deursysteem tussen de verschillende ruimtes. Deze minimalistische lijn hebben we in de volledige woning doorgetrokken. We kiezen producten die in deze sfeer passen”, vertelt Alexander Maddelein, assistent-architect HGA.

Bleek het de juiste keuze te zijn?
“De opdrachtgever kende het product. Zoals in het verleden, zaten we opnieuw op dezelfde golflengte op het vlak van esthetiek. We delen dezelfde visie zoals een bijzondere aandacht voor detail en afwerking.”

Hoe zijn de deurbladen afgewerkt?
“De deurbladen zijn allemaal in het atelier gelakt zodat de deuren volledig in het verlengde van de muur liggen en je enkel de contouren kan zien. Het doel was om de deuren zo discreet mogelijk in te werken. We hebben gekozen voor mat wit - zoals het meubilair - voor de deur geïntegreerd in een witte muur. De deur naar de garage is zwartgelakt en geïntegreerd in een zwarte muur. We proberen de deurbladen altijd in het atelier af te werken om een zo goed mogelijk eindresultaat te bekomen.”

Hoe hebben jullie Arlu / Argenta Invisidoor leren kennen?
“We kennen hun producten al geruime tijd. In het begin was het niet evident om ermee te werken. Producten op het vlak van schrijnwerkerij lopen steeds een stap voor en dan is het kwestie om ze langzaam in de praktijk te brengen. Beetje bij beetje zijn we deze producten meer en meer gaan integreren in onze projecten. Vandaag werken we er regelmatig mee.”
Tussen de oude muur en de uitbreiding voor de speel- en televisiekamer is een minimalistisch schuifdeursysteem Hide van Arlu geplaatst. De deur schuift discreet weg tussen de muren waardoor de beperkte doorgang volledig vrij is. Het handvat is in de deur geïntegreerd.

Hoe kijken jullie terug op dit project?
“We zijn heel veeleisend geweest op het vlak van afwerking maar al onze eisen zijn ingevuld. We hebben bereikt wat we voor ogen hadden. Voor ons is het een mooie realisatie en referentie. Het voornaamste is echter dat de klanten gelukkig zijn.”

Meerwaarde Invisidoor 2.0
Wat was voor jullie de meerwaarde van deze nieuwe versie?
Laurent Grosch: “Het is vooral een voordeel voor de schrijnwerker, denk ik. Zo hebben ze meteen een profiel beschikbaar dat ze gemakkelijk kunnen toepassen op elke werf, en hoeven ze niet voor elke deur een pakket op maat te bestellen.”
Corrado Del Rosso:  “Schrijnwerkers kunnen via hun distributeur heel gemakkelijk zelf hun Invisidoor deurkader maken. Zo kunnen we de levertermijn aanzienlijk verminderen tot drie weken. We zijn geëvolueerd naar een semi-afgewerkt product dat ons veel meer mogelijkheden geeft op het vlak van logistiek. Bovendien biedt Invisidoor 2.0 verschillende oplossingen omdat de universele profielen zowel voor slot- als scharnierkant kunnen dienen. Het maakt zelfs niet uit of het om een linkse of rechtse deur gaat. Maar deze 2.0 versie van Invisidoor is vooral ook een stuk sneller samen te schroeven en te plaatsen, zowel wat het kader op zich als de montage van het deurblad betreft. Aangezien de scharnieren volledig in het profiel zitten kan de afwerking trouwens in 1 keer gebeuren. Ook de wand afwerken is een pak eenvoudiger omdat gipskartonplaten gewoon tot tegen het profiel gezet kunnen worden. Tot slot zijn de profielen veel steviger omdat de slot- en scharniergaten niet langer uitgefreesd worden in de profielen”, stelt Corrado Del Rosso, projectmanager Arlu.

Wil dit zeggen dat de Invisidoors op maat op termijn zullen verdwijnen?
“Waarschijnlijk niet. We willen heel flexibel zijn en op alle vragen van onze veeleisende distributeurs een antwoord kunnen bieden. Op termijn denken we ook aan samenwerkingen met stukadoors die een complementair product aanbieden,” aldus nog Corrado Del Rosso.

Referentieproject
Waarom is dit een referentieproject voor Arlu?
“Het is een referentieproject om verschillende redenen. Het was ons eerste contact met het architectenbureau HGA Architecture. Meer nog, HGA is het eerste bureau in België dat ons hun vertrouwen schonk om met dit nieuwe product aan de slag te gaan. Bovendien zijn het de eerste 2.0 deurkaders die in België geïnstalleerd zijn”, aldus Corrado Del Rosso.
“Ook onze schrijnwerkers hadden vertrouwen in het product. Zij stelden voor om met deze nieuwe profielen te werken”, vult A. Maddelein aan.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ARLU

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan