Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU
Copyright: ARLU

Veel houtsoorten en deuren ... allen ingewerkt

20 december 2022
Argenta Invisidoor laat binnendeuren opgaan in elke wand

In het hart van de Ardennen, in het kleine dorpje Hives vlak bij La Roche-en-Ardenne, startte het familieavontuur van Serge, Virginie en Benoît: het gastenverblijf ‘L’Ardenne Autrement’. De vijf gastenkamers ademen de sfeer van de Ardennen, en van kamer naar kamer maak je een reis door de seizoenen. Elke ruimte is afgewerkt met een andere houtsoort uit de Ardense bossen waar de eigenaars zo van houden. Een strakke look, zeker doordat elke binnendeur onzichtbaar in de unieke wanden ingewerkt is dankzij het Argenta Invisidoor deurkadersysteem.

‘L’Ardenne Autrement’ opende zijn deuren in juli 2020. Aan de bouw van het gastenverblijf gingen drie jaar voorbereiding vooraf. “We wilden een plek creëren met het comfort van een hotel en de sfeer van een persoonlijk en karaktervol gastenverblijf. Het moest vooral warm aanvoelen, door onze persoonlijke toets maar ook door de materiaalkeuze”, vertelt de eigenaar.

Vier kamers verwijzen elk naar een seizoen en de vijfde kamer – het summum van comfort en luxe – is de ‘Vier seizoenen suite’. Elke kamer baadt in een andere sfeer en is afgewerkt met een specifieke houtsoort. Zo is in de ‘Herfst-kamer’ stijlvol notenhout gebruikt, voor de 'Winter-kamer’ larikshout en in de ‘Zomer-kamer’ acacia. Esdoorn laat de ‘Lente-kamer’ dan weer heerlijk verfrissend aanvoelen. Elke kamer is uitgerust met gebruiksvriendelijke domotica, een overdekt privéterras (sommige met jacuzzi) en toegang tot het wellnessgedeelte. In de open keuken met table d’hôtes deelt de Belgische chef-kok Benoît zijn passie voor koken. Alles draait om genieten, ontspannen en herbronnen bij ‘L’Ardenne Autrement’. 

Hoe is het contact verlopen?
Eigenaar van ‘L’Ardenne Autrement’ Serge Etienne staat aan het hoofd van Seetech, een bedrijf gespecialiseerd in domotica en verlichting. Via zijn architect kwam hij in contact met Atelier JS, dat de inrichting van het gastenverblijf voor zijn rekening nam. “Ons doel was om samen iets te creëren. We hebben geprobeerd om onze ervaring en technieken optimaal te combineren met het metaal en hout, die een glansrol spelen in dit project. Hierdoor is het eindresultaat verrassend anders. We begrepen elkaar en van bij het begin was de verstandhouding uitstekend”, vertelt Serge.

Hoe is Arlu in dit verhaal beland?
“Wij zijn er iets later bij gekomen. Maar oorspronkelijk waren de producten van Arlu niet gepland. Toen ik een beeld kreeg van het hele project, heb ik Serge voorgesteld om met de Invisidoor deurkadersystemen van Argenta te werken. Deze discrete deuren bleken een uitstekende keuze door hun minimalistische esthetiek en verfijnde design. Op die manier konden we ons concentreren op de andere inrichtingselementen. En die zijn stuk voor stuk belangrijk in dit uitzonderlijke gastenverblijf, waar licht en de natuur de boventoon voeren. Praktisch gezien zorgt dit product dankzij het magnetische slot en de omlopende akoestische dichting voor een optimaal geluidscomfort. Dat wordt vaak over het hoofd gezien in een hotel of gastenverblijf, maar is echt onmisbaar. Met een klassiek alternatief was dit nooit mogelijk geweest”, aldus Julien Schautteet (Atelier JS).

“Het grootste voordeel van het Invisidoor systeem? De esthetische uitstraling”, vult Serge Etienne aan. “Zo kunnen we de verschillende ruimtes zuiver houden en zelfs privétoegangen aan het oog onttrekken. Omdat de deurstijlen onzichtbaar ingewerkt zijn, lijken de kamers optisch groter. Voortaan kies ik altijd voor Invisidoor-binnendeuren, want ze maken leefruimtes nog mooier dan ze al zijn.”

Waarom kozen jullie voor het Argenta Invisidoor systeem?
“Het verborgen mechanisme van de Invisidoor-systemen en het volledige onzichtbare aluminium kader scheppen heel wat mogelijkheden op het vlak van esthetiek. Deuren kunnen perfect worden uitgelijnd met de muren, waardoor je heel creatief met de ruimte kunt omspringen. Alle deuren in dit project zijn anders. Maar allemaal gaan ze naadloos op in de muur waarin ze ingewerkt zijn. Dankzij Invisidoor kan dat perfect, zonder zichtbare scharnieren of deurlijsten. Er zijn gelamineerde deuren, deuren bekleed met eikenhout of deuren die verdwijnen achter behang of een geprinte foto. Maar je had hier evengoed stalen deuren met glas kunnen vinden. Met het Invisidoor-systeem konden we ook erg ver gaan in het personaliseren van de binnendeuren, met het logo van het gastenverblijf of met gekleurd glas bijvoorbeeld”, vertelt Julien.

Waarom is dit project zo belangrijk voor Arlu?
Cédric Courtois (Arlu): “Met dit project konden we als het ware alle registers opentrekken. We tonen hier zowat alle mogelijkheden van het Invisidoor-systeem en zijn ingewerkte scharnieren en deurlijsten. En nog eens in verschillende afwerkingen ook. Zo is in het gastenverblijf ook een wijnkelder te vinden. Een oude postkaart met foto van het dorp werd uitvergroot en siert de wand die toegang geeft tot de kelder. De deur is volledig ingewerkt in de foto, maar valt nauwelijks op. Opnieuw net omdat het systeem onzichtbaar ingewerkt is.”

Julien Schautteet: “We houden van een functioneel ontwerp, maar wilden graag iets artistiek en origineel toevoegen aan dit project. Onder andere dankzij Argenta Invisidoor is dat perfect gelukt. Zo leiden de binnendeuren nergens de aandacht af van het decoratieve. Integendeel, ze gaan er helemaal mee in op. In een gastenverblijf wil je aankomen en het gevoel krijgen dat je elders bent. En dat is hier volgens mij perfect gelukt. De veelzijdigheid van Argenta Invisidoor heeft hierin een grote rol gespeeld. Voor elk type deurblad, bekleding en afwerking hebben we één constante kunnen aanhouden, namelijk dat de deur perfect opgaat in de wand.”

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ARLU

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan