Collectieve ruimte op de bovenste verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Werkruimte, derde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Details werkruimte
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Vergaderruimte, vierde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Entree bestuurskamer
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Gang tussen de vergaderkamers, vierde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Werkruimte, derde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Gerenoveerd trappenhuis begane grond
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Gerenoveerde gevel
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Gerenoveerde gevel
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Collectieve ruimte, vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Collectieve ruimte, vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Collectieve ruimte, vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Bestuurskamer, vierde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
De hoofdstructuur met de interieurkern
Copyright: Office Winhov
Situatie
Copyright: Office Winhov
Derde verdieping
Copyright: Office Winhov
Vierde verdieping
Copyright: Office Winhov
Vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov
Gevel
Copyright: Office Winhov
Langsdoorsnede
Copyright: Office Winhov
Dwarsdoorsnede
Copyright: Office Winhov
Collectieve ruimte op de bovenste verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Werkruimte, derde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Details werkruimte
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Vergaderruimte, vierde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Entree bestuurskamer
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Gang tussen de vergaderkamers, vierde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Werkruimte, derde verdieping
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Gerenoveerd trappenhuis begane grond
Copyright: Office Winhov, Max Hart Nibbrig
Gerenoveerde gevel
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Gerenoveerde gevel
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Collectieve ruimte, vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Collectieve ruimte, vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Collectieve ruimte, vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
Bestuurskamer, vierde verdieping
Copyright: Office Winhov, Stefan Müller
De hoofdstructuur met de interieurkern
Copyright: Office Winhov
Situatie
Copyright: Office Winhov
Derde verdieping
Copyright: Office Winhov
Vierde verdieping
Copyright: Office Winhov
Vijfde verdieping
Copyright: Office Winhov
Gevel
Copyright: Office Winhov
Langsdoorsnede
Copyright: Office Winhov
Dwarsdoorsnede
Copyright: Office Winhov

Kantoorgebouw Frederiksplein 1, Amsterdam

6 december 2022
De voormalige verzekeringsbank aan het Amsterdamse Frederiksplein werd gebouwd in 1967 en ontworpen door Arthur Staal (1907–1993). Het was een uitzonderlijk project voor de modernist Staal, die werd uitgedaagd om in de gevel uitdrukking te geven aan het feit dat er voorheen twee gebouwen op de kavel stonden. Dit resulteerde in een uniek kantoorgebouw: modern als het was, refereerde het ook aan het verleden, zij het op abstracte wijze.

Na jarenlang achterstallig onderhoud en talloze ad hoc-renovaties, was het gebouw toe aan een grondige renovatie en verduurzaming. Met respect voor het ontwerp van Staal heeft Office Winhov het oorspronkelijke karakter van het gebouw weer zichtbaar gemaakt. Hoewel de gevel vervangen moest worden om aan de huidige duurzaamheidseisen te voldoen, werden de plasticiteit, het ritme, het materiaal en kleurgebruik en de less-is-more-mentaliteit van het oorspronkelijke gebouw teruggebracht.

Het oorspronkelijke gebouw was de inspiratiebron voor het interieurontwerp van Office Winhov. Vanwege de lage plafonds in het gebouw werd gekozen voor een verticale structuur van schachten in combinatie met een klimaatplafond. De indeling verschilt per verdieping, maar bestaat altijd uit een transparante cluster van besloten werkruimtes en daar omheen een netwerk van open werkruimtes. Het ritme van de eiken wandafwerking, de werkplekken en kleinere componenten zoals rookmelders en verlichting sluit aan op het ritme van de bestaande constructie en de gevel.

Het bedijfsrestaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van het gebouw, waar Staal voor een expressieve dakafwerking koos.

Kortom, het resultaat van dit project is een integrale transformatie, waarbij de gebruiksvriendelijkheid hersteld is en de kwaliteit van het bestaande gebouw weer zichtbaar is. Dit gebouw biedt de komende decennia een inspirerende, comfortabele werkplek.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Office Winhov

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Office Winhov

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan