Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

Het Speehuis is voorzien van een groen dak

5 oktober 2022
Het SPEEHUIS vormt de woning van Bart Spee en het kantoor van SPEE architecten. Het ontwerp en materiaalgebruik laten de woning volledig in de bosrijke omgeving opgaan. De woning en het kantoor zijn energieneutraal en vooruitstrevend gebouwd met circulaire en biobased materialen. Het platte dak is afgewerkt met MobiRoof ECO, het nieuwste en duurzame groen dak systeem van Mobilane. In totaal zijn er bijna 400 sedumcassettes geleverd en is er een groen dak gecreëerd van bijna 100 m2. Het extensief groen dak systeem wordt kant-en-klaar geleverd en bestaat uit recyclebare plantcassettes gevuld met substraat en 6-8 verschillende soorten Sedum.

Waarom gekozen voor een groen dak?
“ We hebben voor een groen dak gekozen om drie redenen. De eerste reden is omdat het de warmte reguleert. In de zomer zorgt het groene dak ervoor dat het in huis minder warm wordt en in de winter geeft het juist extra isolatie. De tweede reden waarom we voor een groen dak hebben gekozen is waterretentie. Groene daken bergen water in zowel de planten als de onderliggende substraat laag. Door middel van verdamping keert het water weer terug in de atmosfeer. De derde reden is het groene uitzicht van boven. Vanuit onze slaapkamers kijken we direct op het groene dak”, aldus Bart Spee – architect en eigenaar van SPEE Architecten. De open zone in het groen dak was beoogd als moestuin zone, deze is inmiddels ook dicht gelegd met het MobiRoof ECO cassette systeem om het groen dak te voltooien en daarmee geheel groen te maken.

Duurzaam groen dak systeem
“We werken al jaren samen met de groenproducten van Mobilane bij onze projecten. Mobilane ontwikkelt en levert innovatieve groensystemen en ontwikkelt en verbetert hun producten net als ons ook continu. Het SPEEHUIS is een woonhuis met daarbij het kantoor van SPEE Architecten en is een ‘proof of concept’ voor gezonde, duurzame en circulaire bouw. Wij hebben ook gekozen voor het nieuwste kant-en-klaar groen dak systeem genaamd MobiRoof ECO omdat het gemaakt is van gerecycled materiaal. Daarnaast heb je in vergelijking met andere systemen zoals sedummatten niet een heel pakket aan lagen eronder liggen maar zit alles verwerkt in de cassettes. De cassettes zijn eenvoudig en snel zelf te leggen, rechtstreeks op de bestaande dakbedekking. Het formaat van de cassette is 50 x 50 x 6 cm en is erg licht in gewicht. Hier hebben we tijdens de bouw rekening mee gehouden en daardoor kijken we nu niet tegen een rand aan en zien we alleen groen”, aldus Bart Spee.

SPEE Architecten
SPEE architecten is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame en gezonde gebouwen, die energieneutraal, biobased en circulair zijn. Het SPEEHUIS is dus niet alleen uniek in zijn verschijningsvorm en ligging, maar bovenal zeer duurzaam en gezond. Naast energieneutraal bouwen is er ook gebruik gemaakt van circulaire en biobased materialen, zoals massief houtbouw (CLT) waarin Spee architecten gespecialiseerd is, en is de gevel en hellend dak gemaakt van ‘high density’ bamboe. Het groen dak is tevens een natuur inclusieve maatregel. “Door op deze wijze te ontwerpen bouw je voor de toekomst en is architectuur meer dan een ruimtelijke ervaring”, aldus SPEE Architecten. Voor meer informatie over het SPEEHUIS, zie www.speearchitecten.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan