Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Situatietekening
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Begane grond
Copyright: Buro/S Architects
Eerste verdieping
Copyright: Buro/S Architects
Doorsneden
Copyright: Buro/S Architects
Fragment gevel
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Situatietekening
Copyright: Buro/S Architects
Copyright: Buro/S Architects
Begane grond
Copyright: Buro/S Architects
Eerste verdieping
Copyright: Buro/S Architects
Doorsneden
Copyright: Buro/S Architects
Fragment gevel
Copyright: Buro/S Architects

Nieuwbouw Tandartsenpraktijk in Kampen

18 mei
Speelse architectuur en een sereen interieur: een nieuwe tandartspraktijk in Kampen van BURO S ARCHITECTS

Een uitnodigende, vriendelijke tandartspraktijk waar patiënten zich op hun gemak voelen: dat was de wens van de opdrachtgever, een jonge en snelgroeiende praktijk in Kampen. Aan de rand van de nieuwe wijk Stationskwartier in Kampen heeft BURO S ARCHITECTS dit nieuwe onderkomen voor ze gerealiseerd. 

Het Stationskwartier bestaat voornamelijk uit traditioneel ontworpen woningen in gele en rode baksteen. Het beeldkwaliteitsplan van de gemeente vroeg hier om een nieuw gebouw met een karakteristieke, dynamische uitstraling, duidelijk zichtbaar vanaf zowel de woonwijk als de nabijgelegen snelweg. De opdrachtgever wilde een comfortabel gebouw dat de missie van de praktijk laat zien, waar het welzijn van de patiënt altijd voorop staat. Bovendien moest het volume zo compact mogelijk worden - met uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.  

Drie belangrijke principes beïnvloeden het ontwerp: de officiële richtlijnen voor de opzet van tandartspraktijken, hoe het gebouw zich verhoudt tot de wijk Stationskwartier, en de beleving van de patiënten die de praktijk bezoeken. 

De regels voor tandartspraktijken wat betreft hygiëne, veiligheid en privacy eisen een strict gescheiden routing voor personeel en bezoekers. Hiertoe zijn op de begane grond alle benodigde functies verdeeld over drie ‘linten’: één met zes behandelkamers; één met alle technische en facilitaire functies en de behandelaarsgang; en één lint dat de routing voor patiënten combineert met de receptie/ontvangstgebied. Een logische en heldere opzet die het dagelijks werk efficiënt en ergonomisch laat verlopen. De eerste verdieping wordt alleen gebruikt door het personeel, en hier is dezelfde zonering in drie linten toegepast voor de diverse functies: kantine, kleedruimtes en kantoren. 

Door de buitenste linten helemaal naar de rand van de gebouwenvelop te schuiven verspringen delen van eerste verdieping ten opzichte van elkaar. Dit geeft het hele volume een speelse en sculpturale uitstraling en zorgt aan de zuidoostzijde voor een opvallend architectonisch accent. Aan de noordwestgevel, aan de kant van Blauwe Engel, wordt de aandacht vanzelfsprekend naar de entree getrokken. Het gebouw is alzijdig en presenteert zichzelf verrassend en open naar alle kanten. De gevel van rode baksteen in Hilversums formaat refereert aan de bebouwing in de nabijgelegen woonwijk, terwijl de compactheid en schaal van het volume verwijzen naar de historische gebouwen in het centrum van Kampen. De sculpturale kwaliteit en harmonie van het gebouw worden nog verder versterkt door de voegen van het gebouw uit te voeren in dezelfde kleur als de bakstenen.

Binnen is er alles aan gedaan om de patiënten te kunnen ontvangen in een zo comfortabel mogelijke omgeving. Volop daglicht, een minimalistische aanpak en een volledig integraal ontwerp creëren een ontspannen, stressverminderende sfeer in een licht en luchtig gebouw. Rustige wit- en grijstinten worden afgewisseld met accenten in warm hout bij de behandelkamers, en helder rode accenten helpen bij de oriëntatie. 

Een integraal ontwerpproces waarin gebouw, interieur en meubilair in samenhang ontwikkeld zijn garandeert een hoge en consistente kwaliteit in het hele gebouw. BURO S ARCHITECTS heeft in het Stationskwartier in Kampen een moderne en innovatieve praktijk gerealiseerd – een fijne werkplek voor de medewerkers, en een praktijk waar patiënten de hoogwaardige, persoonlijke zorg kunnen krijgen die ze verdienen!

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Buro/S Architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan