Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

Groene gevels voor nieuw hoofdkantoor LC Packaging

10 mei
LC Packaging heeft voor de groene gevel van hun nieuwe gebouw voor het WallPlanter systeem van Mobilane gekozen. Het systeem bestaat uit duurzaam ontwikkelde bakken met compleet begroeide Hedera hagen die middels een draagconstructie aan de gevel worden bevestigd, waardoor een natuurlijk aanzicht van het gebouw ontstaat. 

Duurzaam hoofdkantoor: BREEAM Outstanding-score
LC Packaging is een familiebedrijf dat zich specialiseert in duurzame, flexibele verpakkingsoplossingen voor droge bulkgoederen. Het familiebedrijf dat al vier generaties actief is in de verpakkingsbranche is vorig jaar verhuisd naar hun nieuwe locatie: een nieuw, duurzaam, state-of-the-art hoofdkantoor en magazijn met een BREEAM Outstanding-score. De productiehal is voorzien van een groene gevel. De groene gevel bestaat uit drie delen en draagt bij aan de BREEAM Outstanding-score die LC Packaging onlangs toegekend heeft gekregen. Het gebouw is ontworpen door Quadrant4 architecten waar duurzaamheid en welzijn centraal staan.

In totaal zijn er 3032 zonnepanelen op het dak geplaatst. Ter vergelijking: dit is genoeg om 386 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien. Ook het opvangen van het regenwater draagt bij aan het certificaat. Dit opgevangen regenwater wordt door de kassen in de buurt gebruikt voor de bewatering van de tuin- en landbouw activiteiten. Het gebouw biedt een magazijn- en kantoor functie, maar is vooral ingericht als een inspirerende ontmoetingsplek waar kennis gedeeld kan worden en iedereen met plezier naar zijn of haar werk gaat.  

Groene gevels LC Packaging met grondgebonden Hedera
Voor het project bij LC Packaging zijn er drie WallPlanter gevels geplaatst met een hoogte van 12,5 meter en een breedte van 6 meter. De groene gevel start vanuit de grond en op elke 2,7 meter is een plantenbak tegen een constructie geplaatst. Deze bakken zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en zijn aan alle zijden voorzien van een isolatielaag met een drainagelaag op de bodem. 

Deze grondgebonden groene gevel wordt middels een geavanceerd irrigatie systeem voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding. Met sensoren wordt het waterpeil automatisch gemeten. Een drainagesysteem zorgt ervoor dat overtollig water de onderste hagen voorzien van water en voeding, om zo geen water te verspillen. Tevens zorgt deze drainage voor toevoer van zuurstof naar de plantenwortels. Hierdoor ontwikkelen de hagen zich goed en ziet de groene gevel er jaar na jaar spectaculair uit.

De Hedera helix ‘Woerner’ hagen die in het WallPlanter systeem zijn geplaatst worden bij de kweker ingeplant en volledig begroeid uitgeleverd. De planten worden onder “On the way to Planet Proof” certificering lokaal bij Darthuizer Productie gekweekt. Deze productielocatie heeft een sociale werkvoorzieningsschap en biedt ruimte aan 200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Effectieve samenwerking en snelle installatie
Hoofdaannemer De Vries en Verburg heeft samen met Lucas Lammers, CEO en vierde generatie van LC Packaging, voor een groene gevel van Mobilane gekozen. De installatie van de groene gevels is door Mobicare in samenwerking met Zoontjens Boomprojecten gerealiseerd. De installatie ging voorspoedig. De groene gevels zijn binnen drie dagen gerealiseerd. 

LC Packaging heeft gekozen voor de WallPlanter van Mobilane omdat ze na een bezoek aan Bemmel overtuigd waren dat Mobilane de juiste partij was voor LC Packaging. “Wij zagen in hen dezelfde manier van denken en vooral handelen.” Ook over de samenwerking is LC Packaging zeer positief: “De samenwerking is prima verlopen. Het plaatsen van de installaties is niet vanzelf gegaan; zowel de aannemer, constructeur als architect hadden er iets over te zeggen. En wij natuurlijk ook! In al die hectiek heeft Mobilane het hoofd koel gehouden. Heel fijn. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat!”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan