Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

Een groene jungle in het MaLo restaurant

10 mei
Voor vergroening van het in oktober geopende nieuwe MaLo restaurant in Stuttgart is gekozen voor het LivePanel Indoor plantenwand systeem van Mobilane. Het MaLo restaurant biedt de bezoekers een combinatie van exclusieve gerechten en een buitengewone sfeer. Bij binnenkomst maakt MaLo indruk met haar groen met prachtige verlichting en elegante interieur. Ook de beroemde chef-kok Markus Hespeler verrast zijn gasten met een kosmopolitische keuken. Hij vertrouwt vooral op specialiteiten en ingrediënten uit de regio. “De beste kwaliteit en duurzaamheid zijn onze topprioriteiten”, zegt Mathias Grohe, die samen met zijn zoon Lorenz het bedrijf runt.

De positieve werking van planten
Bij het inrichten van het interieur kan duurzaamheid niet beter geïmplementeerd worden dan het toevoegen van levend groen. De muur vergroening met echte planten gecombineerd met echt ogende kunstplanten aan het plafond zorgt voor een uniek junglegevoel. De vergroening is niet alleen een eye-catcher, het heeft ook onmisbare voordelen. “Natuurlijk waarderen we ongetwijfeld ook het positieve effect van de muur vergroening op de akoestiek en het gezonde binnenklimaat”, zegt Marc Mir van Architecten Lee en Mir.

Eenvoudige installatie en onderhoud
Verantwoordelijk voor planning en uitvoering van de installatie van de groene wand, is Achim Eilingsfeld van de Gefässerie in Hammelburg tevreden met het eindresultaat. “Dit project is iets heel bijzonders voor ons en was een echte uitdaging. Om technische redenen hebben we besloten om voor de plafondbekleding van 15 m2 zeer hoogwaardige kunstplanten te gebruiken. De echte planten aan de muren geven de gasten een waardevolle totaalindruk.”

Een groene wandoppervlakte van 21 m2 in het MaLo restaurant
In totaal is 21 m2 verticaal groen geplaatst met het gepatenteerde LivePanel Indoor systeem van Mobilane. Het modulaire, volledig recyclebare groene wand systeem bestaat uit verwisselbare plantcassettes voorzien van planten. De installatie van het LivePanel systeem is eenvoudig en snel te realiseren. Elke rij cassettes is geplaatst in een gootprofiel dat tevens dient als waterreservoir. Via capillaire werking voorziet de beplanting zichzelf van water uit het gootprofiel.

Niet alle locaties waar men verticaal groen zou willen hebben, hebben voldoende daglicht. In het MaLo restaurant is dit ideaal opgelost door extra verlichting. De schommel voor de groene plantenmuur met het MaLo logo dient als een aantrekkelijke achtergrond voor de gasten om selfies te maken.

Installatie
Voor de installatie van de plantenwand worden eerste de gootprofielen geïnstalleerd. De voorgekweekte plantcassettes worden pas op het laatst in de gootprofielen geplaatst. Planten zoals Scindapsus, Philodendron, Dracaena, Asplenum en Schefflera zijn gekozen voor de plantenmuur. De volle groene wand maakt een diepe indruk op de gasten van het restaurant. Het LivePanel Indoor systeem wordt meerdere keren per jaar zorgvuldig onderhouden, ook na oplevering om de volle en groene uitstraling van de wand te behouden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan