Het eindresultaat in de Metaal Kathedraal in Utrecht
Copyright: DecoLegno BV
De Kimono
Copyright: DecoLegno BV
Het kamerscherm in Nadir en Ovatta
Copyright: DecoLegno BV
De lades in Lacca en Reflex
Copyright: DecoLegno BV
Juliëtte van der Hulst en Pascal Koster
Copyright: DecoLegno BV
Moodboard van Juliëtte
Copyright: DecoLegno BV
Het eindresultaat in de Metaal Kathedraal in Utrecht
Copyright: DecoLegno BV
De Kimono
Copyright: DecoLegno BV
Het kamerscherm in Nadir en Ovatta
Copyright: DecoLegno BV
De lades in Lacca en Reflex
Copyright: DecoLegno BV
Juliëtte van der Hulst en Pascal Koster
Copyright: DecoLegno BV
Moodboard van Juliëtte
Copyright: DecoLegno BV

DecoLegno lanceert Co-creatie

6 oktober 2021
Bij Juliëtte van der Hulst zat de liefde voor interieur er al vroeg in. Als jong meisje deed ze niets liever dan hutten inrichten en ze is verguld dat ze deze passie heeft kunnen vertalen in haar bedrijf DE JUUL Interieurarchitectuur. “Nu mag ik hutten van grote mensen inrichten”, aldus Juliëtte. DecoLegno nodigde haar uit om vanuit het Designers Lab met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen. 

Juliëtte was meteen enthousiast. “Ik pas regelmatig decoratief plaatmateriaal van DecoLegno toe in mijn projecten, maar het is echt heel bijzonder dat ik nu een vrij ontwerp mag maken. Ik ben heel blij dat ik hiervoor ben gevraagd”. Vrij om te ontwerpen was Juliëtte zeker. Geen opdrachtgever met een uitgebreid plan van eisen, maar ‘slechts’ de briefing om iets te creëren met de nieuwste texturen Lacca en Nadir van Cleaf.

Bingewatchen inspireert voor creatief concept
Juliëtte vertelt over de inspiratie voor haar ontwerp. “In de periode van lockdown ben ik veel gaan bingewatchen. Ik heb zitten smullen van series als The Crown en The Queen’s Gambit. Met mijn notitieboekje op schoot vergaap ik me aan alle prachtige interieurs die me inspireren voor mijn eigen concepten. Het zaadje was geplant voor dit Co-Creatie project. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de slaapkamers in The Crown, dan zijn dit volwaardig ingerichte ruimtes waar je langdurig kunt verblijven. Naast een luxueus bed, ook een comfortabele zithoek, een kamerscherm om je achter te verkleden, een kaptafel, gevoerde gordijnen, gestoffeerde lampenkappen en prachtige tapijten. Echt heel fascinerend en ik besloot daarom een make-up tafel en een kamerscherm te ontwerpen”, aldus Juliëtte.

Kamerscherm om door een ringetje te halen
“Voor het kamerscherm heb ik gewerkt met de FC60 Nadir. Door het antraciet grijze decor én de voelbare structuur geeft dit plaatmateriaal echt de beleving van textiel. Zo’n stof waarbij je denkt aan een Italiaans maatpak. Dat vond ik helemaal passen bij mijn ontwerp. Ik hou erg van kleur en daarom koos ik, voor de omlijsting van het kamerscherm voor een flamingo oranje tint uit de Ovatta collectie (kleur UB56). Deze past weer mooi bij de stof die ik heb toegepast in de poef. Organische vormen maken een ontwerp vrouwelijker en zachter, en daar was ik natuurlijk naar op zoek. De ronde ring in de omlijsting is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog een belangrijke functie. Als je achter het scherm staat, kun je door de opening kijken naar de andere persoon in de ruimte. De ronde vorm uitvoeren in plaatmateriaal zal wel een uitdaging zijn voor de interieurbouwer”, aldus Juliëtte.

Ultieme luxe zit in de details
Voor de make-up tafel heb je gekozen voor structuur Lacca. Waarom? “Ik heb Lacca toegepast in het ladenblok. Het mooie, gewolkte decor oogt zacht en de lichte taupe kleur heeft een bijna parelmoerachtige finish. Dit geeft veel sfeer. Ik heb Lacca gecombineerd met een marmer decor in het blad. Een make-up tafel is het ultieme symbool van luxe en dat gevoel wordt versterkt door de details. Zo is het ladenblok afgekant met contrasterend band in structuur Reflex. Deze is licht glanzend en geeft de beleving van zijdedraad. Ook de omlijsting van de spiegel is uitgevoerd in deze structuur. De gouden knopjes zijn de finishing touch”.

Stof tot nadenken
Naast de textielstructuur in plaatmateriaal kunnen echte stoffen in dit ontwerp natuurlijk niet ontbreken. Juliëtte vertelt: “Stoffering is in dit ontwerp essentieel. Het zorgt voor de ultieme sfeer die ik voor ogen heb. Bij een make-up tafel hoort natuurlijk een poefje. Deze heb ik laten bekleden met stof Metropolis van Nobilis. Een prachtige, fluweelachtige stof met een geometrisch patroon. Leuk detail is dat deze stof ook is toegepast in de vliegtuigstoelen in de Netflix serie The Queens Gambit. En daar word ik natuurlijk super blij van!”.

En die kimono dan? “De kimono is gemaakt van de stof Monroe van Kobe. De kleurschakeringen is bijzonder rijk en het dessin heeft echt dat historische gevoel, wat natuurlijk heel erg past in het totaalplaatje”. 

Grande finale
Voor de finale presentatie van jouw ontwerp zijn we naar de Metaal Kathedraal in Utrecht gegaan. Hoe kijk je terug op deze onthulling? “Nou ik kan je vertellen dat ik nog dagenlang op een roze wolk heb gezeten. Dit hele project en de samenwerking met het team van DecoLegno en Pascal Koster heb ik als heel bijzonder ervaren. Het heeft tot heel veel wederzijdse creativiteit geleid en daar hebben we, zeker in deze tijd, echt behoefte aan. Ik ben super trost op het eindresultaat en het is precies geworden zoals ik het voor ogen had. Ik vond het super leuk dat ik ben uitgenodigd voor deze Co-Creatie”. 

CREATIVITEIT EN VAKMANSCHAP GAAN HAND IN HAND BINNEN DE KADERS VAN HET MATERIAAL

Het Designers Lab van DecoLegno
Het Designers Lab van DecoLegno is een plek voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Wij nodigen ontwerpers uit om met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen. Dit ontwerp wordt in samenwerking met een interieurbouwer of meubelmaker uitgewerkt en gepresenteerd in de showroom van DecoLegno. Creativiteit en vakmanschap gaan hand in hand, binnen de kaders van het materiaal.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DecoLegno BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan