Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems
Copyright: Aliplast Aluminium Systems

Brandwerende vliesgevel in ziekenhuis

14 oktober
Het Imeldaziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis, gelegen in de bossen van Bonheiden. In oktober 2019 nam het een nieuwe inkomhal in gebruik, die gerust als een sterk staaltje hedendaagse architectuur kan worden bestempeld. De focus lag op energiebesparing, natuurlijke lichtinval en de creatie van een frisse nieuwe look, waarbij de groene omgeving moest worden doorgetrokken naar binnen. Missie geslaagd, met dank aan de McWall-vliesgevel van Aliplast Aluminium Systems, die zijn strakke, transparante uiterlijk koppelt aan een ongeziene functionele performantie.

“Toegankelijkheid was het ordewoord bij de realisatie van de nieuwe inkomhal. Vandaar dat de architect voor grote, transparante glasgevels koos, in functie van een maximale daglichttoetreding”, vertelt Els Uvyn, Project Manager bij Aliplast Aluminium Systems. “De initiële insteek was om met stapelramen te werken, maar uiteindelijk werd er wijselijk geopteerd voor onze McWall-gordijngevel, omdat deze toelaat om eventuele EI60-zones eenvoudig te integreren in de klassieke geveldelen. De overspanningen vielen perfect binnen onze geteste configuraties, dus er was geen architecturale consensus nodig om de gevel de vereiste brandweerstand te geven. Een doorgedreven denkoefening om brandwerend schrijnwerk optimaal in te zetten, is evenwel een must in elk project, kwestie van het beoogde bouwbudget niet te overschrijden. Technisch gezien kan je in je gevel veel opvangen, maar stalen aansluitingen en extra isolatiepakketten resulteren vaak in een hogere bouwkost. Daarom trachten we steeds in een zo vroeg mogelijk stadium van een project te overleggen met Boeckx Architects, hoofdaannemer Groep Verelst (Rumst) en onze constructeur Group Ceyssens (Heusden-Zolder), zodat we de nodige bouwkundige voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.”

De veelzijdige McWall-gordijngevels verenigen verschillende kwaliteiten: niet alleen een brandweerstand van EI30 tot EI120, maar ook buitengewone thermische en akoestische prestaties, een riante natuurlijke lichtinval, een doeltreffende bescherming tegen wind- en waterinfiltratie en – last but not least – een fraaie esthetiek. “Bovendien is het systeem voorzien op grote glasgewichten en overspanningen, zowel in de hoogte als in de breedte”, vult Els Uvyn aan. “Onze McWall-gordijngevels laten de nodige dilataties toe en zijn perfect in staat om de zware lasten op de horizontale regels op te vangen, zeker als we overschakelen op specifieke glasgewichten om grote windlasten aan te kunnen of hoge akoestische waarden te realiseren. Als je dit via een klassiek raamsysteem probeert te bewerkstelligen, heeft dat vaak een impact op de aanzichtbreedtes van de profielen, wat niet altijd verenigbaar is met de architecturale visie. En dat trachten we natuurlijk te allen tijde te vermijden!”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Aliplast Aluminium Systems

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Aliplast Aluminium Systems

KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan