De lichtinval door de hoge ramen, de lichtheid van de architectuur en de rustige kleurstelling
Copyright: SIEGENIA
De lichtinval door de hoge ramen, de lichtheid van de architectuur en de rustige kleurstelling
Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA
De lichtinval door de hoge ramen, de lichtheid van de architectuur en de rustige kleurstelling
Copyright: SIEGENIA
De lichtinval door de hoge ramen, de lichtheid van de architectuur en de rustige kleurstelling
Copyright: SIEGENIA
Copyright: SIEGENIA

Cruquius 1.3 in Amsterdam

26 augustus
Het Cruquiusgebied verandert de komende jaren van een industriegebied naar een woon-/werkgebied. Gunstig gelegen, binnen de Ring A10, dicht bij stedelijke voorzieningen, maar ook mooi aan het water van de Entrepothaven, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Nieuwe Vaart. De architect (Arons en Gelauff Architecten) heeft de ligging benut om de stoer vormgegeven woningen op het water en de kade uit te laten kijken. In de vier imposante L-vormige gebouwen, speelt het uitzicht duidelijk de hoofdrol.

De inval van het licht door de hoge ramen, de lichtheid van de architectuur en de rustige kleurstelling van de gebouwen sluiten perfect aan bij de karakteristieke Entrepothaven. Dat weet ook Jappe Dekker, hoofd verkoop zakelijke markt bij Schipper Kozijnen. “We hebben Cruquius 1.1 en 1.2 succesvol afgerond en hebben dit door vertaald naar Cruquius 1.3. Hier leveren en monteren we ruim 1.500 aluminium kozijnen in de kleur champagne.“


Verborgen beslag

Voor de meer dan 11.000 m2 aan kozijnen, werkt Schipper Kozijnen voor het beslag met vaste partner SIEGENIA. “Als geen ander denkt SIEGENIA goed mee over projectgebonden oplossingen. Vanuit een enorme hoeveelheid kennis en expertise geven zij een goed doordacht advies op het gebied van beslag, ventilatie en gebouwtechniek.” Dekker vervolgt: “Bij Cruquius hebben we te maken met hoge ramen met een behoorlijk gewicht. Daarnaast speelt esthetiek een belangrijke rol en heb je ook te maken met een gebouw aan het water. Allemaal redenen waarom Siegenia ons adviseerde voor verborgen beslag te kiezen. Vanwege het prachtige uitzicht en het hoge afwerkingsniveau, biedt een verborgen beslag de uitkomst. De scharnieren zitten niet in het zicht en bieden de mogelijkheid voor een strakkere binnenafwerking door Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen. Maar zoals gezegd is de keuze niet louter esthetisch: het verborgen beslag biedt hogere waardeprestaties in lucht- en wind-waterdichtheid. Aan het water wel zo prettig!”

Kiep-voor-draai

Naast de keus voor verborgen beslag, is er eveneens bewust gekozen voor de kiep-voor-draai-functie. Dekker licht toe: “Onderzoek wijst uit dat mensen de kiep-stand het meest gebruiken, dan is het eigenlijk best bijzonder dat je eerst voorbij de draaistand moet om bij kiep uit te komen. Met name bij dit soort grote ramen (2,4 meter hoog) en op een locatie met een aanzienlijke windbelasting, was de keuze snel gemaakt. Vanuit veiligheidsoogpunt is er een vergrendelstand in het beslag opgenomen, waardoor het raam uitsluitend in de kiepstand te gebruiken is. Wanneer je de draaifunctie wel wilt gebruiken, is de openingshoek groter dan 90 graden. Weer zo’n voordeel voor de bewoners omdat de ramen zo veel verder open kunnen.”

Projectspecifieke sierkoker

Niet alleen SIEGENIA, maar ook Schipper Kozijnen levert een belangrijke bijdrage op het gebied van begeleiding en advies. “We denken mee in het ontwerp en bedenken een opleverprocedure en bouwkundige routing.” Dekker doelt onder andere op de robuuste sierkoker die aan de kozijnen van de vijfde en zesde verdieping zijn bevestigd. “Samen met de architect en de aannemer hebben we sierkokers aan de kozijnen vastgemaakt waar 600 geïntegreerde zonwering screens in zijn verwerkt. Esthetisch natuurlijk vele malen fraaier dan wanneer je de zonnescreens naderhand monteert.” Doordat de sierkokers -met een totaalgewicht van 40.000 kg- aan het kozijn zijn bevestigd en de prefab kozijnen zelf ook van een flink formaat zijn, ontwikkelde Schipper Kozijnen een speciale tilhulp. “Op deze manier konden de prefab kozijnen, die met behulp van een speciale dieplader door Koopman Transport naar de bouwlocatie zijn gereden, op een zorgvuldige manier naar boven getild worden. Al met al een behoorlijke afstemming met alle betrokken partijen, maar dat verliep uitermate soepel.” Dekker besluit: “Het maakt me trots dat we bij het hele project met opdrachtgever, aannemer en alle betrokken partijen als een team hebben aangepakt. Met opnieuw een prachtig Cruquius als eindresultaat.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met SIEGENIA

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan