invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU
invisidoor DL - Ikanbi Call Center
Copyright: ARLU

Invisidoor concept in kantoorruimtes

7 juli
In een nieuw bedrijfspand in Loncin, België  - bestaande uit vijf niveaus - zijn de kantoren van het Call Center Ikanbi ondergebracht. Het Call Center huurt het volledige complex voor haar operateurs. Interieurarchitect Charles Schinckus van het bureau MonArchi deed de inrichting van het ganse gebouw.

MonArchi deed de inrichting van het volledige kantoorgebouw met het gelijkvloers en daarboven vier niveaus gaande van een cafetaria, vergaderruimtes, directieplateau, burelen, verschillende koffiecorners tot en met de inrichting van een privé telefoonhoekje. Onder zijn klanten telt het Call Center Ikanbi verschillende grote bedrijven als onder meer Proximus, Touring, Base en BMW. Een groot deel van het gebouw is ingenomen door de operateurs van Proximus. De operateur staat centraal in het concept van interieurarchitect Charles Schinckus. Hij hecht veel belang aan het welbevinden van de werknemers op de werkvloer. Ikanbi op zijn beurt hechtte veel belang aan de visibiliteit voor zijn klanten.

Wat waren de wensen vanuit de klant?
“Ikanbi koos voor een high-end afwerking gezien de grote bedrijven die zij als klant hebben. De ingang bij binnenkomst vonden zij erg belangrijk. Het zou hun visitekaartje moeten worden dit zou moeten zorgen voor een uitstraling evenwaardig aan het niveau van hun klanten. Daarom zijn we opzoek gegaan naar architecturale details die het project naar een hoger niveau tilden en daarbij een meerwaarde vormden. Zo zijn we tot de conclusie gekomen om in de inkomsthal te werken met de invisidoor DL van ARLU.”

Waarom kozen jullie voor het ‘invisidoor’-systeem?
“In het verleden hebben we regelmatig samengewerkt met onzichtbare deursystemen leveranciers voor zowel draaideuren als schuifdeuren. Deze deursystemen zorgden geregeld voor problemen hierbij denkend aan ingewikkelde plaatsing of te lichte scharnieren. Maar sinds ARLU hun invisidoor op de markt brachten en we ook daadwerkelijk het materiaal in onze handen hielden, waren we meteen overtuigd van de superieure kwaliteit. Het is de eerste keer dat we een product - dat thuishoort in de high-end residentiële sector – toepassen in een publieke ruimte. Met dit project bewijzen we dat ‘invisidoor’ een zeer goed alternatief is voor een high-end product zonder dat het een extreem dure oplossing is.

De deuren zijn nu ongeveer ander half jaar in gebruik. Deze deuren worden veelvuldig gebruikt doordat het toegangsdeuren zijn naar het toilet, parkeerplaats of naar de trap. Maar ondanks het vele gebruik zijn de deuren nog steeds in een onberispelijke staat. Bovendien zijn ze geruisloos en gaan ze discreet en haast onzichtbaar op in hun omgeving.”

Waarom zijn deze deursystemen interessant in een kantooromgeving?
“Omdat we bijvoorbeeld op een bepaalde plaats in het gebouw een hele grote wand hebben met heel wat mededelingen en posters voor het personeel. Jammer genoeg zijn er in deze wand heel wat deuren voorzien waardoor het geheel wel erg druk werd. Ondanks het vele aantal deuren in de wand, hebben de onzichtbare deurkaders bijgedragen aan een strakke en sobere uitstraling.  Waardoor alles mooi en volledig opgaat in de wand.

Hoe is het contact verlopen?
“We onderhandelden rechtstreeks met de CEO of financieel directeur als het vragen betrof aangaande budget. We kwamen met oplossingen zowel op het vlak van akoestiek als op ergonomie. Daarnaast hebben we vele studies losgelaten op mogelijke circulatieassen. Er waren weinig tot geen discussies. Dit kwam met name door uitgebreid onderzoek en het volle vertrouwen dat wij van hen kregen.

Wat zijn de voordelen van het ‘invisidoor’ systeem van ARLU?
“De kwaliteit van dit product - zoals de dikte van het aluminium, de samenstelling van het kader – is superieur tegenover de kwaliteit bij concurrerende merken. De deurfronten dienen om de verbinding tussen het metselwerk en de houtbewerking van de deur te verbergen. De deuren worden veelzijdig gebruikt waardoor er trillingen ontstaan. Dit met als gevolg dat er schade kan ontstaan, dit is wat wij vaak hebben ondervonden bij concurrent leveranciers.

Het voordeel daarnaast is dat ARLU zelf haar scharnieren ontwikkelt en produceert. Het zijn scharnieren met een hoogwaardige kwaliteit en een van de beste die er zijn op de markt. De keuze voor het aantal scharnieren per deur is heel belangrijk voor de stabiliteit en kromtrekking van de deur. In dit project hebben de deuren een hoogte van 2m70. Op die hoogte zijn er maar liefst vier scharnieren toegepast, waar andere merken er bijvoorbeeld 2 of 3 toepassen. De prijs van een extra scharnier weegt niet op tegen de problemen die kunnen ontstaan wanneer er te weinig scharnieren toegepast zijn.”

Hoe kijk je terug op dit project?
“Invisidoor vormt een detail in dit verhaal. Aan elk detail in het gebouw ging een grondige studie vooraf om tot een samenhangend geheel te komen. Het was een mooie ervaring omdat het ons toelaat de problematiek die gelinkt is aan een kantooromgeving te bestuderen. Voorafgaand dit project is er reeds gewerkt aan de particuliere woning van de CEO. Hij heeft ons nadien uitgenodigd en gevraagd of we de inrichting van het kantoorgebouw voor onze rekening wilden nemen. Zodoende zijn we met het bedrijf in contact gekomen. Door dit project is ons eerder residentieel cliënteel geëvolueerd naar ook grotere werven in de kantoorwereld”, besluit Charles Schinckus.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ARLU

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan