Zorgcentrum Werkeren Stadshagen, Zwolle

4 april 2006
In het centrumgebied van Stadshagen Zwolle worden in het combinatiegebouw een gezondheidscentrum, een wijkdienstencentrum, 48 zorgappartementen en 27 zorgwoningen gezamenlijk gehuisvest. Hierdoor kan aan de bewoners van het gebouw en de wijk continue zorg worden geboden, waarbij verschillende diensten van eerstelijns zorg en thuiszorg tot en met intensieve verzorging samenwerken. ‘Werkeren’ staat aan de rand van het centrale park en is rondom naar buiten toe gericht. Het gebouw kent een scherp contrast tussen hoog- en laagbouw, waarbij over de totale lengte op de begane grond en 1e verdieping openbare functies liggen: apotheek, dienstencentrum, wijksteunpunt en het dubbelhoge (openbare) Grand Café / restaurant. Het hoge deel wordt gevormd door de zorgappartementen (50 m2) en zorgwoningen (75 m2). Deze liggen aan weerszijden van een korte lichte middengang, waarnaar de woningen ook met ramen zijn geopend. Het interieur van het gebouw is licht en open. Het Grand Café, dienstencentrum, en gezondheidshuis zijn in hun vormgeving sober met een chique uitstraling in materialen, zoals parketvloeren, gestuukte plafonds en houten wandbekleding. De woningen en appartementen zijn via een aparte (zelfstandige) entreehal bereikbaar. In het ontwerp kunnen in de toekomst zorgappartementen in woningen omgezet worden. Alle functies zijn intern verbonden, maar ook afzonderlijk toegankelijk.

De onderste verdiepingen van het zorgcomplex vormen onderdeel van de openbare ruimte. Het complex moet mensen uitnodigen om binnen te komen. Het dienstencentrum is niet alleen voor bewoners van het complex. Ook anderen kunnen er eten in het restaurant, een internetcursus volgen of een stoot wagen op het groene laken. Aan de parkzijde is een terras gepland dat mogelijk commercieel kan worden uitgebaat. Het gebouw staalt openheid uit. Het grand-café is licht en ruim. Het heeft hoge ramen aan de straatkant, afgewisseld door bakstenen kolommen, als zes meter hoge lamellen. De gevel springt in bij de apotheek. De verschillende delen – gezondheidshuis, dienstencentrum, zorgappartmenten en woningen – zijn door het gebruik van verschillende materialen in de gevel ook buiten herkenbaar.

De zgn ‘bloemramen’ zijn een ander markant element in de gevels van het gebouw. Door de markante tweedeling is een herkenbaar schaalelement in het gebouw toegevoegd. Het gebruik van verschillende breedtes van dit raam relativeert de grote schaal van het gebouw. In het gezondheidscentrum geeft deze indeling een optimale combinatie van gewenste privacy en openheid.

Locatie

Trefwoorden

zorg
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met LEVS architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan